اینترنت رایگان آموزش عالی راه اندازی شد
سامانه دریافت اینترنت رایگان وزارت ارتباطات راه اندازی شد
با زیاد شدن تعداد مبتلایان به ویروس کرونا و قرمز شدن وضعیت شهرهای ایران، تمایل به قرنطینه خانگی و پرهیز از حضور در مکانهای عمومی شدت بیشتری میگیرد. شعار "در خانه بمانیم" که در ابتدای همهگیری با استقبال زیادی روبهرو نشد، هم اکنون درصد بالایی از مردم را مجاب کرده تا در این شرایط آشفته، تا حد ممکن در منزل بمانند و خود را در معرض ریسک قرار ندهند. دولت نیز با فراهم کردن شرایط مناسب از این تصمیم عاقلانه حمایت میکند. از جمله اقدامات دولت منحل کردن کلاسهای حضوری و اجباری کردن آموزش مجازی بود. این حرکت اگرچه در جلوگیری از ازدحام موثر بود ولی نیازمند اینترنت پرسرعت بود که هزینه های مربوط به آن برای مردم مشکلزایی میکرد.
به نقل از پایگاه خبری رندباز به منظور تأمین اینترنت رایگان مورد نیاز برای دانشگاه ها، اساتید و دانشجویان در جهت پیشبرد برنامه های تحصیلی به صورت آنلاین در زمان شیوع کرونا، سامانه دریافت اینترنت رایگان توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات راه اندازی شد.
معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات با بیان اینکه دانشگاه ها برای دریافت اینترنت در سامانه جدید وزارت ارتباطات ثبتنام کنند، گفت: دانشجویان و اساتید می توانند از سامانههای دانشگاههای خود به طور رایگان و بدون مصرف حجم اینترنت استفاده کنند. ستار هاشمی معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات با بیان اینکه ترافیک آموزش مجازی برای تمامی مراکز آموزش دانشگاهی و حوزوی در صورت ثبت نام سامانههای دانشگاه در سامانه وزارت ارتباطات رایگان خواهد بود، گفت: دانشگاهها باید برای استفاده دانشجویان و اساتید از اینترنت رایگان برای آموزش مجازی، نشانی سامانههایی را که از آن برای ارائه آموزش مجازی استفاده می کنند در سامانه وزارت ارتباطات به نام https://ict.gov.ir/fa/unitraffic ثبت کنند.
وی افزود: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای اینکه تمامی دانشگاههای سراسر کشور بتوانند از اینترنت رایگان برای آموزش مجازی استفاده کنند، سامانه ای را راه اندازی کرده است تا همه مراکز علمی با ثبت نشانی سامانه های مورد استفاده دانشگاه در آن از ترافیک رایگان استفاده کنند.
هاشمی تصریح کرد: دانشگاه هایی که از بیش از یک سامانه برای آموزش های مجازی استفاده می کنند، باید آدرس تمامی سامانههای خود را در جدول طراحی شده در سامانه وزارت ارتباطات ثبت کنند. این در حالی است که اگر دانشگاهی بیش از چهار آدرس سامانه دارد، میتواند در محل مورد نظری که در سامانه پیش بینی شده است اقدام به ثبت آدرس تمامی این سامانهها کند.
وی ادامه داد: در سامانه وزارت ارتباطات دانشگاه ها پس از تکمیل مشخصات باید مشخصات مدیر فناوری و رابط دانشگاه را حتما به ثبت برسانند، چرا که وزارت ارتباطات برای صحت سنجی اطلاعات با آنها ارتباط تلفنی برقرار کرده تا از درستی آنها اطمینان پیدا کند. هاشمی اضافه کرد: در سامانه وزارت ارتباطات شماره تماسهای مختلفی را برای کمک به دانشگاهیان درج کرده ایم که در صورتی که در فرایند ثبت اطلاعات دچار مشکل یا سوال بودند بتوانند از کمک کارشناسان در طول ساعات اداری استفاده کنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر تعداد ۱۳۳۴ سامانه دانشگاههای کشور در سامانه وزارت ارتباطات تأیید شده و برای اعمال ترافیک رایگان آموزش مجازی به اپراتورهای تلفن همراه و اینترنت ثابت کشور ابلاغ شده است. از طرفی باید به این نکته اشاره کنم که دانشجویان دانشگاه ها برای استفاده از سامانههای مراکز علمی خود باید مطمئن شوند که آدرسهای سامانه دانشگاه جزو لیست تأیید شده در سامانه وزارت ارتباطات قرار داشته باشد که در صورت نبود آدرس سامانه دانشگاه باید بلافاصله به مسئول فناوری دانشگاه اطلاع داده تا او اطلاعات آدرس سامانه دانشگاه ها را در سامانه وزارت ارتباطات ثبت کند.
وی در پایان گفت: تمامی دانشگاه های سراسر کشور تا ۳۰ مهر ماه مهلت دارند نسبت به درج آدرس سامانههای دانشگاههای خود در سامانه جدید وزارت ارتباطات اقدام کنند. همچنین باید بگویم اینترنت رایگان آدرس سامانههای دانشگاهیان هیچگونه محدودیتی نخواهند داشت زیرا به هر میزانی که از این سامانه ها استفاده شود هیچگونه اختلالی به وجود نخواهد آمد.
منبع: سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز