کسب رتبه دوم جهان توسط ایران از نظر محدودیت اینترنت در سال 2022 | رندباز

چرا شرایط اینترنت ایران از افغانستان بدتر است؟

کسب رتبه دوم جهان توسط ایران از نظر محدودیت اینترنت در سال 2022

بنا به داده های سرف شارک نشان می دهد که ایران بعد از جامو و کشمیر در جایگاه دوم محدودیت اینترنت در سال 2022 قرار دارد. ..
تاریخ انتشار: 20 بهمن 1401

بنا به داده های سرف شارک نشان می دهد که ایران بعد از جامو و کشمیر در جایگاه دوم محدودیت اینترنت در سال 2022 قرار دارد. 

این خبر آن هم در زمانی که در عصر تکنولوژی زندگی می کنیم و اینترنت به عنوان یک راه مهم ارتباطی، جهان را به دهکده ای تبدیل کرده که زندگی بدون آن تقریبا سخت و ناخوشایند است، جای بسی تاسف دارد.

زیرا تلقی عمومی در جامعه جهانی این است که دسترسی به اینترنت به عنوان یک حق از مصادیق حقوق بشر مورد حمایت مجامع بین المللی و جهانی قرار دارد و دولت ها متعهد هستند تا این حق شهروندی را تضمین کرده و شرایط را برای استفاده مردم فراهم سازند.

 ولی متاسفانه در طول این سالها بعضی از کشورها، با اعمال محدودیت های مختلف و فیلترینگ، این حق شهروندی را ضایع کردند. به همین خاطر شرکت هایی مانند سرف شارک که در حوزه امنیت فعال می باشند، کشورهای جهان را از حیث تعداد محدودیت های اینترنتی بررسی می کنند.

از سال 1401 به درخواست همراه اول و اپراتورهای دیگر هزینه های اینترنت افزایش پیدا کرد و محدودیت های اینترنت شامل همه اقشار جامعه قرار گرفت. 

 

مبنای گزارشات سرف شارک

براساس گزارش شرکت سرف شارک در سال 2022، بیش از 4 میلیارد نفر در دنیا، در استفاده از اینترنت محدودیت داشته اند که در این بین ایران با یازده مورد محدودیت اینترنتی جدید در رتبه دوم جهان از لحاظ بیشترین تعداد این محدودیت ها در سال گذشته میلادی قرار می گیرد.

این گزارش که با استناد به وب سایت های آمارهای مختلفی همچون نت بلاکس تهیه شده در بخش های اندکی نادرست می باشد، ولی کلیت این گزارش کاملا صحیح می باشد. طبق این گزارش متاسفانه ایران با یازده مورد محدودیت اینترنتی جدید در رتبه دوم جهان از لحاظ بیشترین تعداد محدودیت قرار دارد.

گزارش سرف شارک نشان می دهد، قطع سراسری اینترنت حدود 330 ساعت بوده و شبکه های اجتماعی واتس اپ و اینستاگرام بیش از 2400 ساعت فیلتر شدند. البته در این گزارش با استناد به آمارهای نت بلاکس، محدودیت اسکایپ را به مدت 2353 ساعت درج نمودند که صحیح نمی باشد و فیلتر لینکدین، اسکایپ و اپ استور نیز کمتر از یک ماه زمان برد و در اواخر مهرماه رفع فیلتر شد.

 

شرایط فیلترینگ در دنیا

به طور کلی در جهان قاره آسیا بیشترین سهم را در اجرای محدودیت های اینترنتی دارد، از بین شبکه های اجتماعی نیز فیس بوک از سایر شبکه ها با محدودیت بیشتری برخوردار است. به طوری که از سال 2015 تقریبا نیمی از جمعیت جهان به شکلی متاثر از محدودیت های ایجاد شده در فیس بوک قرار گرفته اند. تیک تاک و اینستاگرام هم در رتبه بعدی فیلترینگ قرار دارند.

به طور کلی در سال گذشته میلادی شبکه های اجتماعی به طور متوسط 114 روز فیلتر بودن را تجربه کردند ( یعنی یک سوم از کل سال ). هم چنین متوسط زمان قطع یا اختلال اینترنت در سال 2022 حدود 33 ساعت ثبت شده است.

طبق گزارش سرف شارک، در سال 2022 در 32 کشور جهان نوعی از محدودیت های کوتاه مدت و بلند مدت اینترنتی برقرار بوده که 13 کشور این محدودیت ها را از سال های قبل تر اعمال کرده بودند.

 

چرا شرایط اینترنت ایران از افغانستان بدتر است؟

بر اساس گزارش شرکت فیس شارک رتبه بندی کشورها از لحاظ اعمال محدودیت اینترنت  به شرح ذیل می باشد:

جامو و کشمیر، ایران، هند، سودان، بورکینافاسو، زیمبابوه، پاکستان، روسیه، کوبا و سیرالئون

بر اساس این دسته بندی، متاسفانه ایران که در سال 2022 ، اینترنت چهار منطقه را به طور کامل قطع کرده، دو شبکه اجتماعی را فیلتر کرده و پنج قطعی سراسری اینترنت را در کارنامه خود دارد، در جایگاه دوم محدود سازی اینترنت در جهان قرار می گیرد.  

با کمال تاسف این دسته بندی نشان می دهد، هنوز طالبان در اعمال محدودیت های اینترنت به گرد پای ایران نمی رسد. زیرا ایران با سهم 14.1 درصدی از کل محدودیت ها و یازده مورد محدودیت اینترنتی جدید در سال گذشته میلادی، یکی از پرچمداران سانسور و فیلترینگ در جهان می باشد.

 

آیا فیلترینگ قانونی است؟

سالها متخصصان و کارشناسان در خصوص اینترنت و پیامدهای آن سخن گفتند. همه گیر شدن این تکنولوژی و استفاده از آن در انجام کلیه امور روزمره و اداری، اینترنت را به یک ابزار کارآمد و مهم تبدیل کرده است. به طوری که امروزه بدون اینترنت مسیر ارتباط با جهان مدرن به طور کامل مسدود می گردد.

محدود سازی اینترنت در ایران در تعارض آشکار با آزادی بیان است و بر اساس قانون، حق شهروندان است تا آزادانه و بدون تبعیض از امکان دسترسی و برقراری ارتباط و کسب اطلاعات و دانش در فضای مجازی بهره مند شوند. ( ماده 33 منشور حقوق شهروندی مصوب سال 1395 )

 

 حال که متاسفانه شرایط فیلترینگ در ایران در سال گذشته میلادی به گونه ای پیشرفته که ایران را در رده محدود ترین کشورهای جهان قرار داده سوال اینجاست که با چه ملاکی سطح دسترسی عموم مردم مشخص می شود؟ آیا آنان که دغدغه های امنیتی دارند به این موضوع می اندیشند که با فیلترینگ، دسترسی به بازارهای جهانی محدود شده و باعث خروج برخی از استعدادها و کارافرین ها از کشور می شود. آیا پیامدها و آسیب هایی که این موضوع در از بین بردن فرصت های رشد اقتصادی، اشتغال زایی و ثروت آفرینی به بار خواهد آورد، به خوبی سنجیده شده است؟

در هر صورت آنچه آمارها نشان می دهند، جایگاه بسیار نامناسب ایران در منطقه و در دنیا از لحاظ محدودیت های اعمال شده اینترنت می باشد که پیامدهای منفی آن گریبانگیر همه ایرانیان می باشد.

 

 

منبع : سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز

 


نظرات کاربران


Success!
Error!
!فروشگاه سیم کارتتو ایجاد کن، 2.000 تومان اعتبار هدیه بگیر ایجاد فروشگاه اختصاصی +