تغییرات پیش روی رایتل با مدیریت جدید چه خواهد بود؟ | رندباز

استراتژی های آینده اپراتور رایتل چه خواهد بود؟

تغییرات پیش روی رایتل با مدیریت جدید چه خواهد بود؟

در طول این سالها اپراتور رایتل توانسته تعداد مشترکین خود را افزایش دهد؛ ولی طبیعتا دو رقیب خوش نام و بزرگ این اپراتور نیز از حرکت باز نایستادند و با عملکرد بهتر توانسته اند، رشد قابل ملاحظه تری را تجربه کنند..
تاریخ انتشار: 22 خرداد 1402

شرکت خدمات ارتباطی رایتل، وابسته به سازمان تامین اجتماعی؛ از آبان ماه 1390  با شعار "زندگی در دستان شما" به طور رسمی آغاز به کار کرد. با وجود آن که این اپراتور اولین ارائه دهنده سیم کارت نسل سوم در ایران بود؛ ولی در همان بدو امر در خصوص نوع فعالیت های این اپراتور ابهامات زیادی وجود داشت و ترس از عدم موفقیت این شرکت با وجود خدمات بسیار مفید و جامع همراه اول و ایرانسل وجود داشت.

ترسی که خیلی زود محقق شد و اپراتور رایتل به عنوان سومین اپراتور فعال در کشور در طول 10 سال فعالیت مستمر خود نتوانست سهم قابل توجهی از بازار تلفن همراه کشور را از آنِ خود کند. این موضوع که همواره بر اساس آخرین گزارشات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تائید می گردد؛ نشان می دهد سیاست ها و اولویت های این اپراتور در طول این سال ها نتوانسته به خوبی تاثیرگذار باشد و بازار تلفن همراه کشور را از انحصار دو اپراتور اول کشور یعنی همراه اول و ایرانسل خارج سازد.

 

در رایتل چه می گذرد؟

وضعیت نابسامان و به هم ریخته این اپراتور احتیاج به تغییرات اساسی و ایده های خلاقانه زیادی داشت که با تغییرات مدیریتی ایجاد شده در سال 98، امید آن می رفت که شاهد وضعیت بهتر و رو به رشدی برای این شرکت باشیم. کارنامه مدیرعامل قبلی اپراتور رایتل نشان می دهد که ایشان توسعه شبکه زیرساخت و مناطق تحت پوشش، افزایش سهم بازار، رشد درآمد و سود عملیاتی و ترافیک را به عنوان اولویت های خود در نظر داشتند و تلاش نمودند تا در این زمینه ها گام های مهم و اساسی بردارند.

حال با روی کار آمدن حسین ملازاده به عنوان مدیر عامل جدید اپراتور رایتل باید منتظر بود تا ایشان بعد از بررسی های دقیق عملکرد شرکت، تحلیل رقابت های صنعتی، شناخت مشتریان و نیازهای آنها و ارزیابی نقاط قوت و ضعف شرکت چه روندی را در پیش خواهد گرفت.

 

سهم اپراتور رایتل از بازار تلفن همراه کشور

این روزها با نفوذ روز افزون تلفن های همراه در زندگی ایرانیان، بازار تلفن های همراه یکی از داغ ترین و سودمندترین بازارهای موجود می باشد. بر اساس آخرین گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از وضعیت اپراتورها، اپراتور همراه اول با سهم 53 درصدی از این بازار در جایگاه نخست قرار می گیرد و اپراتور ایرانسل با سهم 43 درصد در مقام دوم و اپراتور رایتل تنها با در اختیار داشتن 7/3 درصد از این بازار در جایگاه سوم قرار دارد.

درست است که در طول این سالها اپراتور رایتل توانسته تعداد مشترکین خود را افزایش دهد؛ ولی طبیعتا دو رقیب خوش نام و بزرگ این اپراتور نیز از حرکت باز نایستادند و با عملکرد بهتر توانسته اند، رشد قابل ملاحظه تری را تجربه کنند و رایتل را عملا از دور رقابت ها حذف کنند. قطعا سهم 4 درصدی این اپراتور در طول 10 سال فعالیت مستمر، در مقام مقایسه با آمار قابل ملاحظه دو رقیب قدرتمند، بسیار ناچیز می باشد.

 برای نمونه از سال 97 تا سال 1401 اپراتور ایرانسل توانسته تعداد مشترکین سیم کارت دائمی و اعتباری خود را از رقم 33 میلیون به رقم 64 میلیون برساند که این رقم دو برابری در برابر رشد رایتل بسیار قابل ملاحظه می باشد. زیرا اپراتور رایتل در طول سال 97 تا سال 1401 تنها توانسته تنها تعداد مشترکین خود را از 9/3 میلیون نفر به 6/ 5 میلیون مشترک برساند.

حال آن که از نظر کارشناسان، اگر رایتل می خواهد در این رقابت بدرخشد و به عنوان یک اپراتور صاحب نام در سطح بازار مطرح گردد؛ باید سهم بیشتری از این بازار را نصیب خود کند. برای این کار نیز لازم است؛ وقتی اپراتورهای رقیب تعداد مشترکین خود را به دو برابر می رسانند، رایتل با 15 برابر افزایش از بازار عقب نماند.

 

سهم بازار اینترنتی و ارتباطی رایتل در سال 1401

بر اساس آخرین گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مربوط به بازه زمانی سه ماهه چهارم سال 1401  وضعیت حاکم بر صنعت ارتباطات کشور به شرح ذیل می باشد:

نام اپراتور تعداد مشترک سهم بر اساس درصد
همراه اول 78.3 میلیون 53 درصد
ایرانسل 64.2 میلیون 43 درصد
رایتل 5.5 میلیون 4 درصد

 

نگاهی به جدول فوق نشان می دهد که عملکرد رایتل در زمستان 1401 برای جذب مشترک بسیار ضعیف بوده است. البته اخیرا اپراتور رایتل تلاش نموده با حضور فعال و بهینه در رویدادهای IT کشور و ارائه بسته های جذاب و مقرون به صرفه تعداد مشترکین خود را افزایش دهد و سهم خود را از بازار تلفن همراه کشور گسترش دهد. به نظر می رسد؛ رایتل در تلاش است تا با کاهش تعرفه های این اپراتور، قدرت این اپراتور را در فضای رقابتی با سایر اپراتورها افزایش دهد و برای رسیدن به این مقصود برنامه های متنوع و کاربردی را ارائه کند.

 

زیان انباشته در انتظار رایتل

به عقیده کارشناسان پیش بینی می شود اگر سرمایه گذاری که اپراتور رایتل در سال های قبل از 97 با گرفتن وام از بانک ها و موسسات مالی بر روی احداث سایت ها انجام داده، تسویه نشود، قطعا در صورت های مالی این اپراتور زیان انباشته نشان داده خواهد شد.

 

استراتژی های آینده اپراتور رایتل چه خواهد بود؟

با توجه به این که اپراتور رایتل به عنوان یک اپراتور دولتی وابسته به تامین اجتماعی تاکنون نتوانسته طبق برنامه های پیش بینی شده اینترنت 4G را توسعه دهد، به عقیده کارشناسان چالش ها و مسائل پیش روی مدیر عامل جدید این اپراتور برای مدیریت و توسعه اینترنت بسیار زیاد است.

درست است که اپراتور رایتل نسبت به دو رقیب سرسخت خود از تجربه و تاریخچه کمتری در ارائه خدمات تلفن همراه برخوردار است و در طول این سال ها مشغول سرمایه گذاری و ایجاد زیرساخت بوده و عملا فرصت بهره برداری نداشته است؛  به همین خاطر لازم است با حضور کارشناسان و متخصصان فن در خصوص وضعیت فعلی آسیب شناسی شده و پیشنهاداتی مفید و کاربردی در جهت وضعیت موجود داده شود.

همه این توسعه های شبکه های ارتباطی و بهبود در عملکرد خدمات، بدون حمایت مدیر عامل جدید این اپراتور موثر نخواهد بود. از همین رو باید منتظر ماند و دید که حسین زاده با وجود پست های کلیدی و مدیریتی زیادی که در کارنامه خود دارد، چه اهدافی را به عنوان هدف نهایی این اپراتور تدوین کرده و استراتژی ها و تمهیدات در نظر گرفته برای رسیدن به آن را چه می داند.

 

منبع : سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز



نظرات کاربران


Success!
Error!
!فروشگاه سیم کارتتو ایجاد کن، 2.000 تومان اعتبار هدیه بگیر ایجاد فروشگاه اختصاصی +