نکاتی در مورد اینترنت 5G یا اینترنت نسل پنجم | رندباز

قابلیت های اینترنت 5G

نکاتی در مورد اینترنت 5G یا اینترنت نسل پنجم

فناوری 5G یا اینترنت نسل پنجم، تازه ترین محصول تجاری صنعت ارتباطات است که امکانات و سرعتی فراتر از اینترنت نسل های قبلی، در اختیار کاربر قرار می دهد. اینترنت نسل پنجم...
تاریخ انتشار: 25 مرداد 1402

در دنیای مدرن کنونی نقش تلفن های همراه بر زندگی شخصی و اجتماعی افراد بر کسی پوشیده نیست. ولی ظهور تکنولوژی اینترنت انقلابی در جهان به شمار می آید که تغییرات اساسی در سبک و شیوه زندگی جهانیان ایجاد نموده است. استفاده از اینترنت بخصوص بعد از پاندمی کرونا، برای انجام کارهای مختلف شخصی و اداری به قدری در جهان نهادینه شده که حتی در کشور خودمان در دور افتاده ترین نقاط نیز افراد از آن استفاده می کنند.

در سال های گذشته اینترنت نسل سوم و چهارم مورد استفاده قرار می گرفت که البته چند سالی است صحبت از اینترنت 5G یا همان اینترنت نسل پنجم مطرح شد. به عقیده کارشناسان اینترنت نسل پنجم قرار است مشکلاتی مانند سرعت کم اینترنت نسل سوم و چهارم را به حداقل ممکن برسانید و تاثیر بسزایی در رشد اقتصاد دیجیتال و اینترنت اشیا داشته باشد.

 

فناوری 5G چیست؟

فناوری 5G یا اینترنت نسل پنجم، تازه ترین محصول تجاری صنعت ارتباطات است که امکانات و سرعتی فراتر از اینترنت نسل های قبلی، در اختیار کاربر قرار می دهد. اینترنت نسل پنجم خدمات اینترنت چند گیگابایتی و بی سیم را در خانه یا محل کار شما، بدون نیاز به  WiFi  فعال می کند. دسترسی بی سیم سطوح جدیدی از رقابت را بین شرکت های ارائه کننده اینترنت و اپراتورها برای محاسبات ابری، خدمات جدید با تاخیر بسیار کمتر، بازی و موارد دیگر ایجاد می کند.

 

قابلیت های اینترنت 5G

اینترنت 5G نخستین بار چهار سال پیش در کره جنوبی و ایالات متحده آمریکا راه اندازی شد و پیش بینی می شود تا سال 2027 اشتراک آن به 4.4 میلیارد برسد. می توان گفت اینترنت 5G  کامل کننده راه اینترنت 4G می باشد؛ ولی در حال حاضر مهمترین مزیت های استفاده از اینترنت نسل پنجم در موارد زیر می باشد:

شبکه های 5G یا نسل پنجم در مقام مقایسه سرعت بسیار بالاتری نسبت به اینترنت نسل قبل دارند. سرعت متوسط اینترنت 5G  در دنیای واقعی بسیار سریع تر از متوسط سرعت دانلود 4G می باشد. به طوری که در شش بازار جهانی هند، کویت، گواتمالا، مالزی، برزیل و سریلانکا متوسط سرعت دانلود  5G بیش از 10 برابر سرعت 4G است، البته این نرخ در بیشتر بازارهای  5G حدود 3 تا 6 برابر  4G است.

یکی دیگر از موارد استفاده اینترنت 5G ، خودروهای خودران هستند، زیرا این خودروها به شبکه هایی با کمترین تاخیر نیاز دارند تا بتوانند اطلاعاتی مانند مدیریت فضای ابر و محتوای چند رسانه ای را تبادل کنند.

اپلیکیشن های مبتنی بر وب و فضای ذخیره ابری نیز از این تکنولوژی استفاده می کنند که این امر کمک می کند تا فضای ابر به ضمیمه بی نهایت حافظه موبایل تبدیل شود. بنابراین با وجود فناوری 5G دیگر نباید نگران اتمام فضای موبایل خود باشید.

 

روش های تعرفه گذاری اینترنت

اما فارغ از انواع مختلف تکنولوژی بسته به فرکانس باندهای پایین، میانه و بالای آن، که هم چنان از منظر رگولاتورهای ارتباطی، محدوده ثابت و مشخصی برای آن در نظر گرفته نشده است تا سرویس دهی اپراتورهای جهانی به صورت همگن باشد، صحبت درباره مدل های تعرفه گذاری آن در مجامع مختلف فکری و کارشناسی، بسیار داغ و بحث برانگیز است.

یکی از مدل های رایجی که معمولا بسیاری از اپراتورهای تلفن همراه از آن استفاده میکنند، فروش بسته های مشخص حجمی و زمانی است که مشترکین بر اساس میزان داده ای که در هر ماه مصرف می کنند؛ شارژ می شوند و یا از قبل با توجه به نیاز خود اقدام به خرید بسته ترافیکی می کنند. علاوه بر این طرح های خانوادگی و اشتراک گذاری هم به تقلید از حساب های اشتراکی، نوعی دیگر از مدل های تعرفه گذاری است که در آن چند دستگاه یا چندین کاربر می توانند در یک طرح واحد شرکت کنند. در این مدل معمولا یک مخزن داده مشترک سیستمی در ابتدا توسط سرویس دهنده تعریف می شود که می تواند توسط همه دستگاه ها و کاربرهای موجود در طرح مورد استفاده قرار گیرد.

بسته های تخصیصی نیز یکی دیگر از تکنیک های بازاریابی اپراتورهاست که بسته به مصرف جامعه هدف اعم از گیمرها، برنامه های اینترنت اشیا، مشاغل و .... را شامل می شود.

 

وضعیت اینترنت نسل پنجم در ایران

همزمان با رشد و توسعه اینترنت نسل پنجم در جهان، در یکم مرداد ماه 1399 اولین سایت 5G توسط اپراتور ایرانسل راه اندازی شد. بعد از آن تا میانه آذر ماه در مجموع 14 سایت  5G  در کشور با همکاری دو اپراتور همراه اول و ایرانسل و یک اپراتور اینترنت بی سیم یعنی مبین نت راه اندازی شد.

ولی به نظر می رسد در طول این سال ها، موضوع اختصاص باندهای فرکانس 5G از یک سو و هزینه بالای توسعه از سوی دیگر جلوی فراگیر شدن این تکنولوژی در ایران را گرفته است. زیرا عملا از سال 99 تا کنون، اپراتورها با وجود راه اندازی چندین سایت  5G  هنوز وارد فاز عمومی نشده اند و کاربرد سایت ها صرفا در حد آزمایش و تحقیقات باقی مانده است.

 

مراقب کلاهبرداری هایی تحت عنوان سیم کارت 5G باشید!

یکی از موارد مهمی که مشترکین سیم کارت دائمی و سیم کارت اعتباری همه اپراتورها باید به آن توجه کنند؛ این است که در حال حاضر سیم کارتی به نام 5G وجود ندارد و سیم کارت هایی که نسل چهارم اینترنت را پشتیبانی می کنند؛ به راحتی  می توانند نسل پنجم اینترنت را نیز پشتیبانی کرده و نیازی به تغییر سیم کارت توسط کاربر نمی باشد.

 زیرا به نظر می رسد این موضوع دستاویز کلاهبرداران شده و با داغ شدن بحث اینترنت 5G ، از سوی برخی کلاهبرداران با مشترکین تماس هایی درباره طرح تغییر سیم کارتشان با 5G و پرداخت هزینه ای برای انجام این اقدام، صورت پذیرفته که با پیگیری های انجام شده مشخص شد، به هیچ وجه از سوی هیچ کدام از اپراتورها طرحی برای تعویض سیم کارت وجود نداشته و تغییر در روش های فروش سیم کارت تنها از طریق درگاه های رسمی اپراتورها اطلاع رسانی خواهد شد.

 

منبع : سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز



نظرات کاربران


Success!
Error!
!فروشگاه سیم کارتتو ایجاد کن، 2.000 تومان اعتبار هدیه بگیر ایجاد فروشگاه اختصاصی +