سیستم عامل
معرفی کلی Operating System
به زبان ساده، سیستم عامل (Operating System یا همان OS) نرمافزاریست که نقش واسطه را بین کاربر و سختافزار سیستمهای کامپیوتری ایفا کرده و کلیه عملکردهای اساسی رایانه یا سایر دستگاههای الکترونیکی مانند تلفنهای هوشمند را کنترل میکند. سیستم عامل به کاربر امکان نصب و اجرای برنامههای متنوعی را میدهد که این برنامهها معمولاً قابلیتهای جدیدی به دستگاه اضافه میکنند. از محبوبترین سیستم عاملهای رایانهای میتوان به ویندوز مایکروسافت، MacOS اپل، و همچنین نمونههای مختلف لینوکس اشاره کرد.
محبوب ترین سیستم عامل برای تلفنهای هوشمند و تبلتها iOS (متعلق به اپل) و اندروید (متعلق به گوگل) هستند و تنها سیستم هایی میباشند که همچنان رو به رشد هستند. در ادامه میتوان به سیستم عامل RIM (متعلق به بلکبری) و نسخه مخصوص موبایل ویندوز مایکروسافت اشاره کرد. تلفنهای جدید بلکبری از سیستم عامل Android استفاده میکنند که ویژگیهای امنیتی بلکبری به آن اضافه شده است. به تازگی هواوی نیز سیستم عامل جدیدی با نام هارمونی پایه گذاری کرده است که برخلاف اندروید، مستقل از گوگل عمل میکند.
با وجود اینکه سیمبین تا همین چندوقت پیش همچنان پرکابردترین سیستم عامل تلفنهای همراه بود، هم اکنون با فاصله زیادی در مقام پنجم قرار دارد. سیستم عامل سیمبین به مدت چندین سال در صدر قرار داشت، اما زمانی که تلفنهای هوشمند لمسی به گجتهای رایج تبدیل شدند سیمبین از ارائه یک رابط کاربری لمسی بصری بازماند، که نتیجه آن افت ارزش این سیستم عامل در سهم بازارها بود.
تقریباً ده سال پیش، ویندوز موبایل مایکروسافت نیز در این رقابت یک سیستم عامل قدرتمند بود و با کامپیوترهای جیبی مجهز به سیستم عامل ویندوز، اولین گوشی های هوشمند با صفحه لمسی را ارائه می داد. در 8 اکتبر 2017، مایکروسافت اظهار داشت که در حالی که از پلتفرم Windows Mobile پشتیبانی خواهد کرد، اما توسعه ویژگیهای جدید این سیستم عامل را متوقف میکند.
امروزه لفظ "تلفنهای هوشمند" به تلفنهای همراهی که سیستم عامل مناسبی دارند گفته میشود، و کاربران این دستگاهها گزینههای گستردهای از جمله بازیها، برنامههای بهره وری، برنامههای ارتباطی یا رسانههای اجتماعی، نقشههای دیجیتالی و غیره را پیش روی خود دارند.
پلتفرمهای استاندارد سیستمهای عامل امکان ایجاد یک رابط کاربری سازگار را در بین دستگاههای تولید شده توسط شرکتهای مختلف تولیدکننده سخت فراهم می کنند. با این حال، تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند اندرویدی دوست دارند تجربه کاربر را شخصی سازی کنند، بنابراین هرکدام نسخهی کمی تغییر یافتهای را ارائه میدهند.
در حالی که این روزها مهمترین سیستمهای عامل مشخص هستند، طی سالهای گذشته شاهد ظهور بسیاری از پروژههای سیستم عامل تلفن همراه از جمله (اما نه محدود به) webOS Palm ، سیستم عامل Bada سامسونگ، سیستم عامل HarmonyOS هواوی، سیستم عامل Maemo نوکیا، سیستم عامل MeeGo نوکیا، سیستم عامل LiM ، Tizen ، سیستم عامل Playbook بلکبری و موارد جدیدتری مثل سیستم عامل Sailfish Jolla و سیستم عامل Firefox موزیلا بودهایم.
منبع: سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز