سلب امتیاز خط تلفن از مشترکین بدهکار | رندباز

به چه شکل از خط تلفن مشترکین بدهکار امتیاز سلب می‌شود؟

سلب امتیاز خط تلفن از مشترکین بدهکار

حضور پررنگ تلفن های همراه و وابستگی افراد به این وسیله کوچک اما پر کاربرد، بعضی وقتها دردسرهایی را به همراه خواهد داشت...
تاریخ انتشار: 31 مرداد 1400

پیشرفت روز افزون دنیای دیجیتال و تاثیر آن بر نحوه ارتباط انسان ها آنقدر سریع و چشمگیر بوده است که وابستگی بشر امروزی به فناوری های نوین امری بدیهی است. حضور پررنگ تلفن های همراه و وابستگی افراد به این وسیله کوچک اما پر کاربرد، بعضی وقتها دردسرهایی را به همراه خواهد داشت.دردسرهایی که در زمان قطعی سیم کارت به دلایلی مانند پرداخت نکردن قبض سیم کارت و یا عدم تکمیل بودن مدارک، در همه جنبه ها خصوصا کسب وکار به شدت نمایان گشته و گاها ضرر و زیان هنگفتی به بار خواهد داشت.

 

نحوه خرید سیم کارت دائمی

 

متقاضیان خرید سیم کارت دائمی تلفن همراه می توانند با مراجعه حضوری به نمایندگی های خدمات اپراتورها و دفاتر پیشخوان خدمات دولت و یا از طریق پورتال و فروشگاههای مجازی نسبت به خرید آن اقدام کنند. خطوط تلفن در این مراکز به سه صورت: سیم کارت دائمی بدون مبلغ سپرده و تضمین پرداخت، سیم کارت دائمی دارای مبلغ سپرده و سیم کارت دائمی دارای تضمین پرداخت ارائه می گردد.

در زمان خرید سیم کارت دائمی بدون مبلغ سپرده یا تضمین، متقاضی فقط هزینه اتصال، مالیات و عوارض را پرداخت می کند.

اگر متقاضی علاوه بر هزینه ها ی اتصال، مالیات و عوارض، مبلغی را به عنوان سپرده برای دریافت اشتراک خدمات به اپراتور بپردازد، می تواند سیم کارت دائمی دارای سپرده تهیه کند و در صورت پرداخت مبلغی به عنوان تضمین مالک سیم کارت دائمی دارای تضمین، به منظور افزایش حد نصاب خواهد بود تا از قطعی احتمالی تلفن جلوگیری کند.

مشترکین تلفن های همراه می توانند با پرداخت مبلغی سقف اعتبار میان دوره خود را نیز افزایش دهند و از اعتبار بیشتری برای استفاده از خدمات اپراتور برخوردار شوند که این امر در زمان سفرهای خارجی و استفاده از رومینگ بین الملل بسیار کاربردی است. کد دستوری #117*10* برای این منظور در نظر گرفته شده است.

 

نحوه پرداخت صورتحساب

 

با توجه به این که مشترکین دائمی به سه گروه: تلفن دائمی بدون سپرده و تضمین، تلفن دائمی دارای سپرده و تلفن دائمی دارای تضمین پرداخت تقسیم می شوند، نحوه برخورد اپراتور ها با مشترکین بدهکار نیز دستورالعمل های متفاوتی دارد.

اپراتور های تلفن همراه موظف هستند که همواره ریز هزینه های مربوط به صورتحساب را به اطلاع مشترکین برساند و مشترکین باید تا 15 روز بعد از تاریخ صدور صورتحساب، نسبت به پرداخت آن اقدام نمایند.

با توجه به دستورالعمل نحوه برخورد اپراتورها با مشترکین بدهکار آگاه کردن مشترک از وضعیت بدهی با درج در صورتحساب صادره و با استفاده از روش های ارتباط تلفنی و یا ارسال پیامک و یا استفاده از سایر روش های ارتباطی مانند ارسال نامه الکترونیک از جمله مواردی است که اپراتورهای تلفن همراه ملزم به رعایت آنها هستند.

حد نصاب کارکرد در خطوط تلفن دائمی بدون سپرده و تضمین 300 هزار رسال و در خطوط تلفن دائمی دارای سپرده و تضمین ،80 درصد مبلغ سپرده یا تضمین در نظر گرفته شده است.

بر اساس قوانین اعلام شده اگر کارکرد تلفن همراه دائمی بدون مبلغ سپرده و تضمین پرداخت،به حد نصاب کارکرد ( 80 درصد ) برسد و مشترک بعد از اطلاع رسانی اپراتور و تعیین زمان، حداقل 24 ساعت نسبت به پرداخت آن اقدام نکند و خط تلفن به صد در صد حد نصاب کار کرد برسد، اپراتور مجاز به قطع تلفن مشترک بدهکار خواهد بود. البته در صورتی که بعد از اطلاع رسانی، این خط به صد درصد حد نصاب نرسد، مشترک می تواند مبلغ کارکرد را تا پایان مهلت تعیین شده پرداخت کند.

در مورد خطوط تلفن همراه دائمی دارای سپرده و تضمین، بعد از رسیدن به حد نصاب و اطلاع رسانی اپراتور، مشترک 72 ساعت زمان برای پرداخت صورتحساب داشته و در صورت رسیدن کارکرد به 100 درصد حد نصاب، این خط مشمول فرایند قطع تلفن خواهد شد.در صورتی که بعد از اطلاع رسانی، کارکرد خط به صد در صد حد نصاب نرسد، مشترک می تواند مبلغ کارکرد را تا پایان زمان تعیین شده، پرداخت نماید.

 

قطعی یک طرفه سیم کارت

 

با توجه به این که صورت حساب های اپراتور های تلفن همراه در بازه زمانی یک ماهه صادر می گردد، مشترک موظف به پرداخت آن در زمان تعیین شده می باشد و در صورت پایان یافتن مهلت، اپراتور مجاز به قطع یک طرفه سیم کارت می باشد. در فرآیند قطع یک طرفه سیم کارت، امکان برقراری ارتباط ( به جز تماس صوتی با کدهای خدماتی اضطراری ملی ) از کاربر سلب شده و مشترک فقط قادر به دریافت مکالمه و پیامک می باشد.

بعد از قطع یک طرفه سیم کارت به مدت دو هفته از سوی اپراتور و عدم پرداخت بدهی در این زمان، اپراتور موظف به اطلاع رسانی و ارسال اخطار کتبی یک ساله با موضوع تخلیه خط تلفن می باشد. بعد از پایان یافتن مهلت یکساله و عدم مراجعه مالک، اپراتور می تواند نسبت به قطع خط تلفن و سلب امتیاز اقدام کند. سلب امتیاز فرایندی است که امتیاز استفاده شماره را از مشترک سلب کرده و اجازه تخصیص شماره را به اشخاص دیگر می دهد.

البته اپراتورها می توانند خطوط تلفن همراه با شخصیت حقوقی غیر دولتی که 10 سال فعال هستند را با مهلت دو ساله برای مالک حفظ نماید. پس از پایان یافتن مهلت مقرر در صورت مراجعه مشترک، اپراتور می تواند مبلغ بدهی را تهاتر کرده و مابقی قیمت اشتراک را به مشترک بازگرداند.

در صورتی که مشترک، خط تلفن خود را به دلیل رند بودن از طریق مزایده خریداری کرده باشد، اپراتور موظف به حفظ مالکیت خط تلفن به مدت دو سال علاوه بر مهلت یکساله برای مشترک می باشد.

 در صورت عدم پرداخت بدهی در زمان تعیین شده ، اپراتور می تواند از طریق مزایده و با قیمت تعیین شده از سوی کارشناس دادگستری نسبت به فروش خط بدهکار اقدام کند که در صورت مراجعه مشترک، مبلغ بدهی تهاتر شده و مابقی به مشترک بازگردانده می شود.

 

مقررات عمومی

 

اپراتورها همواره موظف به رعایت قرارداد تنظیم شده بین خود و مشترکین می باشند و باید مشترکین را از نحوه عملکرد و حقوق خود به صورت صریح در قرار داد آگاه کنند.

در صورتی که مشترک دارای چندین خط تلفن باشد و یکی از آنها مشمول بدهی باشد، اپراتور به هیچ وجه مجاز به دریافت خسارت، قطع سایر خطوط و یا انتقال بدهی مشترک به آنها نمی باشد.

 در صورتی که مشترک نسبت به پرداخت بدهی قبل از جمع آوری و تخلیه تلفن اقدام کند، اپراتور موظف به حفظ شماره مشترک می باشد و مشترک موظف به پرداخت بدهی و هزینه وصل مجدد بر اساس تعرفه های مصوب کمیسیون می باشد.

در صورت جمع آوری خط تلفن، در صورت تمایل مشترک می تواند با ارائه درخواست دریافت خط جدید، نسبت به خرید سیم کارت با پرداخت هزینه اتصال اقدام کند.

 

منبع : سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز

 



نظرات کاربران


Success!
Error!
!فروشگاه سیم کارتتو ایجاد کن، 2.000 تومان اعتبار هدیه بگیر ایجاد فروشگاه اختصاصی +