اقدامات لازم پس از دزدید شدن گوشی موبایل | رندباز

بایدهای بعد از به سرقت رفتن گوشی هوشمند

اقدامات لازم پس از دزدید شدن گوشی موبایل

درست که امروزه به خاطر ارزش ريالی، سرقت گوشی های هوشمند بسیار رایج است ولی افراد می توانند با اندکی توجه از بروز چنین پیش آمد های جلوگیری نمایند...
تاریخ انتشار: 19 آبان 1400

نقش گوشی های هوشمند امروزی آنقدر در زندگی کاری و شخصی افراد پررنگ است که اگر لحظه ای آنها را در کنار خود نداشته باشیم، گویی شیء با ارزشی را گم کرده ایم. هرچند که با توجه به چند منظوره بودن این دستگاه ها، تقریبا همه آنها از ارزش مالی قابل توجهی برخوردارند و حتی قیمت برخی از آنها بسیار دور از ذهن و گران می باشد.

جدا از ارزش ریالی گوشی های هوشمند، برخی از آنها حاوی اطلاعات بسیار ضروری و مهمی هستند که لازم است کاربران در حفظ و نگهداری آنها، دقت ویژه ای داشته باشند؛چرا که کوچک ترین غفلت، ممکن است ضررهای مالی و حتی اعتباری جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد. درست که امروزه به خاطر ارزش ريالی این دستگاهها، سرقت گوشی های هوشمند بسیار رایج است ولی قطعا افراد می توانند با اندکی توجه و دقت نظر از بروز چنین پیش آمد های ناگواری جلوگیری نمایند.

با همه این تفاسیر گاهی پیش می آید که شما به خاطرعجله یا غفلت، گوشی هوشمند خود را پیدا نمی کنید که در این شرایط عاقلانه ترین عکس العمل تماس با شماره خودتان است، چرا که ممکن است آن را جا گذاشته باشید و کسی که گوشی را پیدا کرده، با پاسخ به آن، شما را از دلهره و نگرانی نجات دهد.

ولی اگر بعد از تماس های مکرر مطمئن شدید که گوشی هوشمندتان به سرقت رفته است، در اسرع وقت به صورت حضوری به یکی از نمایندگی های اپراتور سیم کارت خود مراجعه و آن را از دسترس خارج کنید. البته این کار از طریق وب سایت همراه اول و ایرانسل نیز امکان پذیر است. سوزاندن سیم کارت کمک می کند که مسئولیت حقوقی در قبال جرمهای احتمالی سارقان، نداشته باشید و اعمال مجرمانه آنها گریبان گیر شما نشود.

در قدم بعدی لازم است که به مراجع قانونی؛ سرقت گوشی هوشمندتان را اعلام کرده و شکایت نمایید. به همین منظور با در دست داشتن مدارک شناسایی معتبر مانند کارت ملی، فاکتور خرید گوشی هوشمند مسروقه و شماره سریال پشت جعبه به نزدیک ترین کلانتری یا دادسرا مراجعه کرده و تقاضای کتبی خود را ارائه دهید.

بعد از مراجعه حضوری و تکمیل فرایند اداری، ماموران کلانتری یا دادسرا موظف به پیگیری های لازم هستند و با صدور درخواستی به اپراتور، ردیابی گوشی هوشمند شما را از آنها می خواهند. در حال حاضر تقریبا در همه گوشی های هوشمند سرویس پیش فرض ردیابی وجود دارد که در صورت روشن بودن دستگاه و GPS و اتصال اینترنت، مکان دستگاه را نشان می دهد. در این مرحله، به محض پیدا شدن موقعیت گوشی، موضوع به اطلاعتان خواهد رسید.

در غیر این صورت بعد از انجام تحقیقات مقدماتی و صدور کیفر خواست، پرونده شکایت به دادگاه ارسال می گردد که در این مرحله، دادگاه دستور ردیابی گوشی هوشمند را از طریق مخابرات صادر خواهد کرد. در صورتی که گوشی هوشمند شما پیدا شود، فرد متهم به دادگاه احضار شده و دادگاه به پرونده سرقت رسیدگی کرده و در نهایت رای صادر می کند.

آنچه که دراین فرآیند بسیار ناخوشایند به نظر می رسد، صرف انرژی، وقت، پول و اعتبار اشخاص می باشد که گاها بسیار طولانی و خسته کننده است. بدیهی است سرقت گوشی های هوشمند پیامدهای ناگواری را با خود به همراه خواهد داشت و افراد علاوه بر ازدست دادن بسیاری از اطلاعات شخصی و با ارزش، استرس و فشار زیادی را نیز تحمل می کنند. بنابراین آنچه که مهم به نظر می رسد؛ اقدامات پیشگیرانه ای است که هر فرد باید انجام دهد تا در این شرایط قرار نگیرد.

 

منبع : سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز



نظرات کاربران


Success!
Error!
!فروشگاه سیم کارتتو ایجاد کن، 2.000 تومان اعتبار هدیه بگیر ایجاد فروشگاه اختصاصی +