مشخصات فنی بلک بری - بلکبری Key2
ارائه
2018, ژوئن
وضعیت:
موجود. عرضه شده در ژوئن 2018
پلتفرم
اندروید 8.1 (اوریو)
Qualcomm SDM660 Snapdragon 660
8 هستهای (4x2.2 گیگاهرتز Kryo 260 و 4x1.8 گیگاهرتز Kryo 260)
Adreno 512
حافظه
میکرو اسدی, تا 256 گیگابایت
64/128 گیگابایت, 6 گیگابایت رم
دوربین اصلی
دوربین سلفی
صدا
ویژگی
حسگر اثرانگشت (جلوی گوشی), شتابسنج, ژیروسکوپ, سنسور مجاورت, قطبنما
پخشکنندهی MP3/WAV/eAAC+/FLAC
پخشکنندهی DivX/Xvid/MP4/H.265
ویراستار عکس و فیلم
نمایشدهندهی اسناد
شبکه
GSM / HSPA / LTE
سایر موارد
رنگ:
توجه:ممکن است بخشی از اطلاعات موجود در این صفحه درست نباشد بدین منظور شما میتوانید در راستای کامل بودن اطلاعات به ما کمک کنید.
معرفی :
بلک بری کی 2 موفق شد تا تنها در سال دوم فعالیت خود، موفقیت های زیادی را به دست آورد. کی 2 که جانشین کی 1 - KEY1 است، در واقع یک شرکت کانادایی است. کی 2 با ارائه یک سیستم دوربین دوگانه جدید، تبدیل به اولین گوشیِ شرکت بلک بری شد که دوربین دوگانه دارد. این گوشی علاوه بر دوربین جدید، یک CPU به روز شده و کیبورد جدید هم ارائه می دهد. همچنین اکنون رَمِ بلک بری کی 2 افزایش یافته است و دیگر لازم نیست نگران فضای کمِ گوشی خود باشید.
بلک کی 1 به دلیل کندیِ عملکرد اسنپدراگون 625 خودِ مورد انتقاد فراوانی قرار گرفت. با این حال جالب است بدانید که کی 2 از یک CPUی بالاتر استفاده نمی کند بلکه از یک CPUی کوالکامِ میان رده استفاده میکند. کی 2 با بهره مندی از اسنپدراگون 660 و 6 گیگابایت رم، عملکردی با سرعت بالا و نرم دارد. همچنین حافظه داخلی کی 2 اکنون دو برابر شده است و بجای 32 گیگابایت، 64 گیگابایت است.
اکنون ظاهر کلی گوشی، انحنای کمتری دارد و صاف تر است. همچنین جنس پشتی این گوشی حس مات بودن به دست میدهد.
شما در بازار هیچ گوشی دیگری مانند بلک بری کی 2 پیدا نمی کنید که همزمان تجربه گوشی هوشمند و تایپ فیزیکی را ارائه دهد و با اعتماد به نفس میتوانیم بگوییم که کی 2 در این بخش هیچ رقیبی ندارد. کیبورد کی 2 یکی از ویژگی های جذاب این گوشی است و بلک بری آن را شبیه به کیبورد " بلک بری بولد 9000 - BlackBerry Bold 9000 " ساخته است.
بلک بری کی 2 ممکن است چیزی نباشد که شرکت بلک بری را مورد توجه کاربران قرار بدهد اما مطمئناً گوشی است که می تواند نظر مشتری های زیادی در بخش تجارت به خود جذب کند.
ما هنگامی که بلک بری کی 1 را تست می کردیم، انتظار نداشتیم که این گوشی در بخش دوربین عملکردِ قوی ای داشته باشد اما برخلاف تصور ما، عملکرد آن بسیار قوی بود. بنابراین ما انتظارات بالایی از دوربین کی 2 داریم.
در ادامه با ما همراه باشید تا با یکدیگر به نقد و بررسی بلک بری کی 2 بپردازیم.
جعبه BlackBerry KEY2 :
کی 2 در یک جعبه مشکی رنگ محکم به بازار عرضه میشود که نام و لوگوی شرکت بلک بری روی آن حک شده است. در داخل جعبه، یک آداپتورِ شارژ سریع، یک کابل USB-C، یک پینِ سیم کارت و یک جفت هندزفری قرار دارد.
طراحی و سخت افزار :
گوشی بلک بری کی 2 چه از پشت، چه از جلو کاملاً قابل تشخیص است. شرکت بلک بری قدیمی ترین گوشی های بازار موبایل را تولید کرده است و به جرات می توانیم بگوییم که شرکت سامسونگ از ظاهر گوشی های آیفون الهام نگرفته است، بلکه از ظاهر گوشی های بلک بری الهام گرفته است.
در سال های اخیر، شرکت های زیادی بجای تولید گوشی هایی با ظاهر جدید، به راحتی از ظاهر آیفون کپی میکنند. به همین دلیل است که دیدن گوشی های بلک بری بسیار لذت بخش است زیرا بلک بری تلاش می کند تا از هیچ شرکت دیگری تقلید نکند و طرح های جدید و منحصر به فردِ خودش را وارد بازار میکند.
بدون شک ظاهر و ساختار بلک بری کی 1 - BlackBerry KEY1 برجسته و همزمان شیک بوده است. و اکنون ساختار کی 2، ساده شدۀ گوشی قبل خودش است. کی 2 با ظاهر زیبا و جذاب خود، کاربران را بلافاصله مجذوب خودش میکند.
اولین تفاوتی که در کی 2 متوجه آن خواهید شد، صفحه نمایشِ ساده اما زیبا تر آن است. همچنین کی 2 اکنون از نوارهای اضافی در بالای صفحه نمایش خلاص شده است و یک صفحه نمایش یکپارچه را در اختیار شما قرار میدهد.
دوربینِ 8 مگاپیکسلی کی 2 در سمت چپ گیرنده تماس قرار گرفته است و در سمت راست آن یک LED برای اعلام نوتیفیکیشن ها قرار داده شده است.
صفحه نمایشِ کی 2 دقیقا دارای همان اندازه، رزولوشن و نسبت های صفحه نمایشِ کی 1 است. با این حال ویژگی جدید و پیشرفته تری در این صفحه نمایش اعمال شده است که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد.
با هم نگاهی به کیبورد کی 2 بیندازیم که در قسمت پایینی صفحه نمایش قرار دارد. برعکس کی 1، کیبوردِ کی 2 دیگر با کروم احاطه نشده است. همچنین کلید های کیبورد اکنون مات هستند و فضایِ خالی کیبوردها یک روکش نقره ای دارد ( البته در مدل نقره ای - در هر رنگ گوشی، فضای خالی کیبوردها روکشی مطابق با رنگ گوشی دارد.)
لبه های گوشیِ کی 2 نه خیلی تیز هستند و نه خیلی گرد که زیبایی گوشی را بیشتر میکند.
در قسمت بالایی گوشی، یک جک 3.5 میلیمتری برای هندزفری و یک میکروفن کوچک قرار گرفته است. کلید پاور دیگر در سمت راست گوشی قرار ندارد و اکنون به سمت چپ منتقل شده است. بنابراین سینی سیم کارت و microSD به تنهایی در سمت چپ گوشی قرار دارد.
در قسمت پایینی گوشی، دو اسپیکر (که یک میکروفن است و دیگری بلندگو) قرار دارند و توسط درگاه USB-C از هم جدا میشوند.
از سمت راست :
قسمت پایینی ، قسمت بالایی در بلک بری کی 2
در سمت راست گوشی، تمام کلیدهای ضروری و مهم گوشی قرار گرفته اند. کلید پاور در وسط گوشی و بیشتر به سمت بالا قرار گرفته است. کلیدهای تنظیم صدا و یک کلید کوچکتر قرار دارد که در واقع یک میانبر محسوب میشود.
نکته جالب این است که جنس کلید پاور با کلیدهای دیگر کمی متفاوت است و به همین خاطر تشخیص آن از بقیه کلیدها آسان است.
باید بگوییم که کلیدهای بلک بری، چه کیبورد و چه کلید های پاور و تنظیم صدا همگی نرم هستند و کار کردن با آنها لذت بخش است.
جنس پنل پشتی کی 2 به گونه ای طراحی شده است که چسبندگی آن را زیاد میکند بنابراین احتمال اینکه گوشی از دست شما یا جایی سُر بخورد، کمتر است. این ماده جدید نه تنها چسبندگی بیشتری ایجاد می کند، بلکه زیبایی خاصی را نیز به گوشی میدهد.
لوگوی بلک بری پشت گوشی حک شده است و در نسخه نقره ای رنگ، این لوگو، نقره ای مات است.
در قسمت بالایی پشت گوشی، دو دوربین 12 مگاپیکسلی در کنار یکدیگر قرار دارند و کنار آنها فلش LED واقع شده است.
قطعا اگر بلک بری کی 2 از دست شما بیفتد، کمی فرورفتگی در لبه های آن ایجاد میشود اما با این حال آسیب جدی ای به گوشی وارد نمی شود. لازم نیست حتما کیسی برای گوشی خود تهیه کنید، تنها کافی است کمی حواس خود را جمع کنید اما با این حال اگر در رابطه با ظاهر گوشی خود حساس هستید، داشتن یک کیس ضرری ندارد.
در کل وزن کی 2 متعادل است و حس خیلی خوب را به شما القا میکند، هنگامی که آن را در دست خود می گیرد. بلک بری کی 2 نه خیلی سبک است و نه خیلی سنگین و در عین حال یک گوشی هوشمندِ محکم است.
البته باید حواستان باشد که کی 2 به خاطر کیبورد خود، ضد آب نیست و در برابر آب، حتی چند قطره آب، باید خیلی مراقب گوشی خود باشید.
صفحه نمایش با نسبت 3:2 :
کی 2 از صفحه نمایشی مشابه با صفحه نمایشِ کی 1 استفاده میکند. یک صفحه نمایش 4.5 اینچی با رزولوشن 1080x1620 پیکسل که تراکم پیکسلی آن حدودا برابر با 434ppi (پیکسل در هر اینچ). صفحه نمایش کی 2 توسط Gorilla Glass 3 محافظت می شود، درحالیکه از صفحه نمایش کی 1، Gorilla Glass 4 محافظت میکرد.
در اصل، Gorilla Glass 3 تعادل متفاوت و بهتری بین مقاومت و انعطاف پذیری برقرار میکند و همچنین ارزان تر هم است.
یک تلویزیون استاندارد، دارای نسبت تصویرِ 4:3 است؛ درحالیکه صفحه نمایشِ تلویزیون های امروزی دارای نسبتِ 16:9 هستند.
نسبت تصویر اصلی دوربین، 4:3 است و در حالی که می توانید آن را به نسبت 3:2 تغییر دهید، اما با انجام این کار عکس را برش می دهید.
صفحه نمایش کی 2 هنگام تماشای فیلم یا حتی خواندن متن، تصویر ملایمی تولید می کند. این نکته احتمالاً برای افراد معمولی خیلی قابل توجه نیست، اما برای ما کاملا واضح است، ما واقعاً می توانیم نرمی قابل توجهی را در تصاویر و ویدیوها ببینیم. علاوه بر نرمی ویدیو ها، این نوع صفحه نمایش آسیب کمتری به چشم میرساند.
شدت روشنایی صفحه نمایش کی 2 به اندازه کی 1 نیست اما با این حال زیر نور مستقیم قابل استفاده است.
اگر روشنایی خودکار غیرفعال باشد، میزان روشنایی صفحه نمایش به 434 نیت و اگر روشنایی خودکار فعال باشد، میزان روشنایی صفحه نمایش به 577 نیت هم میرسد. حداقل روشناییِ بلک بری کی 2، 4.7 نیت است.
صفحه نمایش کی 2، سه حالت طبیعی (Natural)، بهبودیافته (Boosted) و اشباعشده (Saturated) را ارائه میدهد و ما میانگین دلتای 4.7 و حداکثر دلتای 11.4 را در تست صفحه نمایش این گوشی به دست آوردیم. در هر سه حالت رنگی، رنگ صفحه نمایش کمی تمایل به آبی دارد.
همچنین اگر دوست دارید ظاهر و رنگ صفحه نمایش شما شبیه به آمولد باشد، باید از حالت " بهبود یافته " یا همان Boosted استفاده کنید.
راهی برای تنظیم رنگ ها و تغییر آنها به دلخواه وجود ندارد، یعنی برای مثال نمیتوانید میزان آبی بودن صفحه نمایش را کم یا زیاد کنید و تنها می توانید بین 3 حالت ذکر شده، یکی را انتخاب کنید. اما دقیق ترین نمایه، نمایه پیش فرض "طبیعی" یا همان Natural است.
عمر باتری :
کی 2 هم دقیقا مانند کی 1، از یک باتری 3500 میلی آمپر ساعتی استفاده میکند.
استفاده از اسنپدراگون 660 که در فرایند 14 نانومتری تولید شده است و یک صفحه نمایش با کیفیت متوسط بهترین دستور العمل برای باتری این گوشی بود. هردو گوشی یعنی هم کی 1 و هم کی 2، باتری های مقاومی داشتند.
با کی 2 میتوانید حدود 30 ساعت مکالمه تلفنی داشته باشید که با این حساب باتری گوشی در این بخش حدود 50% بهبود یافته است. در تست وبگردی، کی 2 حدود 11 ساعت دوام داشت که در کمال تعجب 1 ساعت کمتر از کی 1 مقاومت داشته است. و در آخر هر دو گوشی حدود 12 ساعت به صورت مداوم می توانند فیلم و ویدیوی آفلاین پخش کنند.
در کل بلک بری کی 2، استقامت کلی 86 ساعت را در نتیجه تست باتری خود به دست آورده است.
در صورت استفاده سبک از کی 2 تنها با یکبار شارژ کردن، میتوانید تقریباً یک روز از این گوشی استفاده کنید.
بلک بری کی 2 از Quick Charge 3.0 پشتیبانی می کند و چند ویژگی مخصوص مدیریت انرژی را در رابط کاربری - UI ارائه می دهد.
اولین ویژگی حالت شارژِ Boost است. بعد از اینکه گوشی خود را به شارژ زدید، از شما پرسیده میشود که آیا می خواهید گوشی خود را معمولی شارژ کنید یا با استفاده از حالت Boost شارژ کنید. با انتخاب حالت Boost، حالت ذخیره انرژی یا همان power save mode در گوشی شما فعال می شود تا گوشی شما سریعتر شارژ شود.
همچنین میتوانید این حالت را به صورت دستی و در تنظیمات فعال کنید.
ویژگی جدیدِ کی 2، مدیریت هوشمند انرژی نام دارد که هنگامی باتری شما به 20% برسد، به شما اخطار میدهد تا حواستان باشد و گوشی خود را شارژ کنید.
مانند کی 1 ، کی 2 هم هنگام شارژ سریع کمی داغ می کند؛ بنابراین فراموش نکنید که هنگام شارژ بلک بری را در یک مکان مناسب قرار دهید تا به گوشی یا باتری آن آسیبی نرسد.
اسپیکر :
در قسمت پایینی بلک بری، در سمت راست درگاه USB-C اسپیکر آن قرار دارد. اسپیکر این گوشی، صدایی بلند و واضح دارد اما باس آن به نسبت کمتر است.
کیفیت صدا :
بلک بری کی 2 هنگام متصل شدن به یک آمپلی فایرِ صدایی با کیفیت و واضح تولید میکند. همچنین بلندی صدای کی 2 از حالت متوسط، کمی بلند تر است.
بلک بری UI :
بلک بری کی 2 با سیستم عامل اندروید 8.1 به بازار عرضه میشود. بلک بری از سیستم عامل خاصی استفاده نمی کند و برعکس خودش آن را با ارائه چیزهای مختلف، متفاوت می کند. برای مثال کی 2 میانبر های فراوانی را در سرتاسرِ UIی خود پنهان کرده است
در تصویر زیر صفحه نمایش کی 2 نمایش داده شده است. تمام آیکون های این گوشی به صورت پیش فرض با ابعاد 5x5 ارائه میشوند(البته می توانید ابعاد این آیکون ها را در تنظیمات تغییر دهید).
در کشوی برنامه ها 3 گزینه وجود دارد: برنامه ها - Apps، ویجت ها - Widgets و میانبرها - Shortcuts. می توانید پس از بررسی دو گزینۀ ویجت ها و میانبرها، یکی از آنها را با توجه به نیاز خود انتخاب کنید و به صفحه نمایش خود اضافه کنید. گزینه میانبرها، میانبرها و دسترسی های سریعی را به بسیاری از برنامه های شما میدهد. شما حتی می توانید به ساده ترین برنامه مانند تقویم و پر استفاده ترین برنامه مانند تماس ها میانبر داشته باشید.
همچنین می توانید از برنامه play store، پک آیکون های مختلفی برای تغییر ظاهر گوشی خود، دانلود و اعمال کنید.
اگر میخواهید یک تغییر بزرگتر در ظاهر گوشی خود ایجاد کنید، میتوانید به تنظیمات بروید و در آنجا تِم خود را از روشن - light به تاریک - dark تغییر دهید.
بلک بری از یک سیستم متفاوت برای multitasking استفاده میکند که ' Masnory ' نام دارد.
برنامه های بلک بری :
اکنون که UIی بلک بری را مورد بررسی قرار دادیم، با ما همراه باشید تا در ادامه کمی برنامه های بلک بری کی 2 را بررسی کنیم.
خوب است بدانید که DTEK، مجموعه امنیتیِ بلک بری است و به طور کامل به شما نشان میدهد که هر اپلیکیشنی چه اجازه و دسترسی هایی دارد. همچنین می توانید در بخش توصیه های DTEK، با کلیک کردن روی گزینه اسکن، از ایمنی گوشی خود اطمینان پیدا کنید.
در صفحۀ Application، شما میتوانید دقیق چک کنید که چه برنامه ای، چه اجازه و دسترسی هایی دارد. در این قسمت همچنین می توانید، دسترسی هایی را از یک برنامه بگیرید و یا برعکس، دسترسی هایی را به یک برنامه بدهید.
بلک بری هاب - Hub برنامه ای است که تمام اعلان های شما را بدون توجه به اینکه از کدام برنامه است را ثبت میکند. هاب یک برنامه قدرتمند است که به شما این امکان را میدهد تا اعلانهای گذشتۀ خود را ببینید، حتی پس از اینکه آنها را بسته اید. کردید. حتی میتوانید روی یک اعلان قدیمی ضربه بزنید و به همان روزی که آن را دریافت کردید، منتقل شوید. Hub همچنین به شما امکان میدهد تا اعلانها را به تعویق بیندازید تا بتوانید آنها را در فرصتی دیگر چک کنید.
کیبورد :
صفحه کلیدِ کی 2 به انگشتان دست شما احساس جالبی میدهد، مخصوصا الان که تقریباً همه دستگاه ها لمسی شده است و کمتر دستگاهی پیدا میشود که صفحه کیبورد داشته باشد(البته به جز کامپیوترها). بلک بری هنگام ساخت و طراحی صفحه کلید خود از Bold 9000 به عنوان مرجع استفاده کرد که در نتیجه کلیدها بسیار نرم تر هستند.
صفحه کلیدِ کی 2 دقیق تر و راحت تر از صفحه کلید کی 1 است. حتی اگر خیلی آرام روی کلید های صفحه کیبورد کلیک کنید هم صدای ضربه های خود را می شنوید که خیلی لذت بخش تر از صدای کیبورد های دیجیتالی است.
و در آخر کیبوردهای فیزیکی تنها یک نقطه ضعف دارند و آن این است که تایپ کردن با یک دست، سخت است.
البته باید بگوییم که تایپ کردن با یک دست سخت است اما غیرممکن نیست و تنها بعد از چند روز، تکنیک های کار کردن با این کیبورد را به راحتی یاد میگیرید.
در کیبوردِ کی 2 حدوداً 52 میانبر تعریف شده است. به هر کلید روی کیبورد با توجه به طولانی نگه داشتن کلید یا کم نگه داشتن آن، دو میانبر مختلف اختصاص داده شده است.
علاوه بر 52 میانبرِ صفحه کیبورد، شما می توانید 3 میانبر دیگر هم در کلید میانبر یا همان Convenience key داشته باشید.
عملکرد :
بلک بری کی 1 با ارائه اسنپدراگون 625 به عنوان تراشه خود، عملکرد خیلی قوی ای را نتوانست به نمایش بگذارد. اما این بار، کی 2 با استفاده از اسنپدراگونِ 660 که از سری کوالکام 600 است، عملکرد مناسبی از خود نشان داد. همچنین بلک بری میزان رمِ خود را دو برابر کرده است و آن را به 6 گیگابایت افزایش داده است.
تراشۀ کی 2 یک پردازنده 8 هسته ای است و هسته های Kryo 260 کوالکام را در خود جای داده است. 4 هسته این تراشه دارای سرعت 2.2 گیگاهرتز و 4 هسته دیگر دارای 1.8 گیگاهرتز هستند. و در ادامه کی 2 از یک تراشه Adreno 512 به عنوان پردازنده گرافیکی - GPU استفاده میکند.
بدون شک با توجه به CPU و GPUی کی 2 نمیتوانید به صورت حرفه ای با این گوشی بازی کنید. البته اشتباه برداشت نکنید، منظور ما این نیست که به هیچ عنوان نمی توانید با این گوشی بازی کنید، اتفاقا به راحتی می توانید بازی های مختلفی را دانلود و بازی کنید. اما این گوشی بیشتر برای استفاده روزانه ساخته شده است، نه برای ساعت ها بازیِ حرفه ای.
دوربین :
زمانیکه کی 1 وارد بازار شد، همه از کیفیت بالای دوربین این گوشی شگفت انگیز شدند. دوربین کی 1 بهترین دوربین موجود نبود اما نسبت به تصور ما، دوربین کی 1 بسیار با کیفیت تر بود.
کی 2 با ارائه دوربین دوگانه، یک سیستم جدید را در بخش دوربین های خود ارائه کرد.
هر دو دوربین 12 مگاپیکسل هستند، یکی از دوربین ها دارایِ 1.28 میکرومتر پیکسل و دیافراگمِ f/1.8 است، درحالیکه دیگری یک دوربین تله فوتو با پیکسل های 1 میکرومتری و دیافراگمِ f/2.6 و توانایی زومِ اپتیکالِ 2 برابری است.
بعد از مقایسه دو گوشی متوجه شدیم که کی 1 با پیکسل های 1.55 میکرومتری، پیکسل های بزرگتری نسبت به پیکسل های 1.28 میکرومتری کی 2 دارد اما کی 1 با ارائه دیافراگمِ f/2.0 سرعت کمتری نسبت به کی 2 با دیافراگم f/1.8 دارد.
تصاویر در کی 2، جزئیات کلی دارند؛ درحالیکه رنگ آنها کمی اشباع شده هستند و شاید نور تصاویر حتی در طول روز هم کمی تیره باشد.
نمونه تصاویر دوربین کی 2
حالت HDR از image stacking برای تولید تصاویر با نوردهی متعادل استفاده میکند. نمونه های زیر را نگاه کنید تا تاثیر HDR را روی تصاویر به خوبی درک کنید.
حالت HDR :
خاموش خودکار
اگر کمی با دقت به تصاویر بالا نگاه کنید، متوجه میشوید که تفاوت آنها در تراز سفیدی - white balance است و تصاویر بدون HDR به اصطلاح خنک تر هستند.
اگر تنظیمات HDR را روی حالت روشن بگذارید، در برخی شرایط تصاویر شما را بیش از حد روشن میکند و ممکن است عکس غیر طبیعی جلوه کند.
از طرفی اگر HDR شما همیشه خاموش باشد، برخی تصاویر ممکن است تیره به نظر برسند. بنابراین ما به شما توصیه میکنیم که HDR را روی حالت خودکار یا همان Auto قرار بدهید تا در صورت نیاز روشن و یا عدم نیاز خاموش شود.
حالت HDR :
خاموش ، خودکار ، روشن
با توجه به نمونه های بالا مشخص است که HDR روشن باعث میشود تا نویز تصاویر به اندازه قابل توجهی کاهش پیدا کنند اما در عوض باعث از بین رفتنِ جزئیاتِ ظریف تصاویر می شود. به دلیل وجود همچین نکاتی است که ما به شما توصیه کردیم تا HDR را در روی حالت خودکار تنظیم کنید.
برعکس، هنگامی که نور محیط شما تاریک است؛ استفاده از HDR تصمیمِ درستی نیست زیرا به بهبودِ کیفیت عکس کمکی نمیکند.
با قابلیت زومِ 2 برابر دوربینِ کی 2 نمونه هایِ زیر را ثبت کرده ایم.
زومِ x1 زومِ x2
تصاویر زوم شده خوب به نظر میرسند. هنگامی که زوم می کنید، کیفیت پیکسل ها کمی کاهش پیدا میکند اما در کل تصاویر زوم شده خوب هستند.
دوربین دوم امکان تصویربرداریِ پرتره را برای شما فراهم می کند. اگر نورِ مناسب و کافی داشته باشید، میتوان گفت که عکس های پرترۀ کی 2 نسبتاً خوب هستید.
نمونه هایی از پرتره با دوربین کی 2
دوربین سلفی :
یک دوربین 8 مگاپیکسلی با فوکوس ثابت به عنوان دوربین سلفی و دوربین تماس های تصویری در نظر گرفته شده است. همانطور که از تعداد پیکسل های دوربین سلفی پیدا است، این دوربین کیفیت متوسطی دارد.
نمونه سلفی هایِ 8 مگاپیکسلی در کی 2
متاسفانه رنگ عکس های سلفی کمی اشباع شده اند، تصاویر کنتراست زیادی دارند و همچنین دامنه دینامیکی آنها محدود است اما اگر در محیطی با نور طبیعی عکس بگیرید، این مشکلات شدت کمتری خواهند داشت.
پانوراما :
کی 2 فقط در جهت عمودی می تواند عکس های پانوراما بگیرد که مشکلی هم ندارد. تصاویر پانورامای کی 2 با اینکه محدوده دینامیکی محدودی دارند اما جزئیات لازم و کافی را دارند و همچنین رنگ تصاویر بسیار خوب است و در نتیجه می توانیم بگوییم که کی 2، عکس های پانورامای بسیار خوبی را ثبت میکند.
نمونه پانوراما توسط دوربینِ کی 2
ویدیو :
بلک بری کی 2، می تواند ویدیوهایی با کیفیت 2160(4K) با نرخ سرعت 30 فریم بر ثانیه ضبط کند. همچنین کی 2، ضبط با کیفیت 2160p با سرعت 24 فریم بر ثانیه و ضبط با کیفیت 1080p و سرعت 60 فریم بر ثانیه هم ارائه میدهد و به این ترتیب کی 2 هیچ کمبودی در بخش ویدیو ندارد. تثبیت کننده ویدیو هم تا کیفیت 1080p با سرعت 30 فریم بر ثانیه کار میکند.
ویدیوهای کی 2 کنتراست بالا، محدوده دینامیکی متوسط و سطح جزئیات متوسطی دارند.
به علت بالا رفتن رزولوشن در حالت 4K، سطح جزئیات ویدیوها هم پیشرفت خوبی داشتند.
در کل، دوربین کی 2 کیفیت متوسطی داشت و عملکرد دوربین نسبت به تصورات ما و بودجه ای که پرداخت می کنید، کمی ضعیف تر است و بلک بری باید عملکرد خود را در بخش دوربین، در آینده قوی تر کند.
جایگزین ها :
کی 2 در محدود قیمتی خود، مجبور است با رقیب های سرسختی مقابله کند. در ادامه به کمی دقیق تر بررسی هر کدام از این گوشی می پردازیم و نکات منفی و مثبت آنها را می گوییم.
کی 2 در یک بخش هیچ جایگزینی ندارد و آن هم صفحه کیبوردش است. در حال حاضر هیچ جایگزینِ جدیدی برای کی 2 وجود ندارد که صفحه کیبوردِ فیزیکی هم داشته باشد.
اگر هم در آینده کی 2 رقیبی در این بخش پیدا کند، قطعا با وجودِ 52 کلید میانبرِ خود در کیبورد، شکست ناپذیر خواهد ماند.
اما متاسفانه گوشی هایی وجود دارند که هم قیمت با کی 2 هستند اما در بخش دوربین ها از کی 2 قوی تر هستند.
اولین گوشی که به ذهن ما میرسد، OnePlus 6 است که کمی از کی 2 ارزان تر است و Oxygen OS را ارائه میدهد و در اصل یک نسخه ساده شده از اندروید است که بسیاری از ویژگی های نرم افزاریِ ساده شده تر و پرکاربردتری را در اختیار کاربران قرار میدهد.
علاوه بر این، شما با این گوشی تراشه قدرتمندِ کوالکام اسنپدراگون 845 را دریافت می کنید که تجربه عملکرد بسیار سریع و نرمی را در بخش نرم افزار برای شما به ارمغان می آورد.
میتوان گفت که دوربین OnePlus عالی است. دوربین این گوشی خیلی شبیه دوربین گوشی های پرچمدار است، درصورتیکه دوربین کی 2 کیفیتی برابر با کیفیت یک دوربین میان رده را دارد. اما در مورد عمر باتری، بدون شک کی 2 برنده است و دوام خیلی بیشتری دارد.
دقیقاً مانند OnePlus، هواوی Honor View 10 هم یک گوشیِ هوشمند باکیفیت است. این گوشی در اصل نسخۀ Honor، از گوشی هواوی Mate 10 pro است. Honor 10 دارای سیستم EMUI و CPU - پردازنده مرکزیِ Kirin 970 و یک دوربین با کیفیت است. همچنین View 10 یک باتری بزرگ و تقریباً هم اندازه با کی 2 دارد.
از شرکت سامسونگ، گلکسی نوت 8 به ذهن ما می آید که دارای قلمِ S-Pen است. این گوشی هم دقیقاً مانند کی 2 یک ویژگی منحصر به فرد دارد و آن هم قلمش است.
قلمِ S-Pen این گوشی و عملکرد های آن است که این گوشی را از دیگر گوشی ها متمایز می سازد. جالب است بدانید بیشتر افرادی که از گلکسی نوت 8 استفاده میکنند، اهمیتی زیادی به کیبوردِ کی 2 نمیدهند زیرا به راحتی با قلمِ گوشی خود میتوانند تایپ کنند بنابراین یک کیبورد فیزیکی برای آنها جذابیتی ندارد.
همچنین نوت 8 یک صفحه نمایش بزرگ دارد که کار کردن با قلم را آسان تر می سازد.
بدون شک نوت 8 از دیگر گوشی هایی که در بالا نام بردیم، گرانتر است اما در عوض یک دوربین با کیفیت تر، یک قلم و یک نرم افزارِ بسیار سریعتر و نرم تری را در اختیار شما قرار میدهد.
نتیجه گیری :
گوشی های بلک بری برای یک مدت طولانی در صدر صنعت موبایل های بودند. با فراموش شدن این شرکت، بلک بری پس از تلاش های زیاد و طولانی، موفق شد تا با عرضه بلک بری کی 2 دوباره صنعت موبایل را به دست خودش بگیرد.
در کل، کی 2 یک گوشی بسیار خوب و یک جانشین فوق العاده برای کی 1 است و کی 2 موفق شد تا در زمینه های نرم افزار و CPU پیشرفت های خوبی داشته باشد. همچنین کیبوردِ کی 2 کمی اصلاح شد که بسیار مورد استقبال کاربران واقع شد.
تنها نقص این گوشی در بخش دوربین آن است. با توجه به کیفیت بالای دوربین کی 1 و قیمت گوشی کی 2، ما انتظار داشتیم که دوربین های کی 2، با کیفیت تر باشند اما با این حال کی 2 ویژگی های جذاب و خاص دیگری مانند کیبوردِ فیزیکی دارد.
و در نهایت مانند همیشه انتخاب بین گوشی ها به سلیقه و نیاز شما بستگی دارد اما بلک بری کی 2 برای افرادی که به دنبال عکاسی حرفه ای نیستند، انتخاب بسیار خوبی است.