امکان دسترسی مردم به نسل پنجم شبکه تلفن همراه فراهم شد
راهاندازی سومین سایت 5G ایران توسط ایرانسل
نسل پنجم شبکه تلفن همراه، که آن را با نامهای "اینترنت نسل پنجم" و "اینترنت 5G"میشناسیم، از ابتدای معرفی به دنیا با حواشی بسیار زیادی همراه بود؛ از شایعههایی در مورد احتمال ایجاد سرطان گرفته تا ارتباط دادن این تکنولوژی به ویروس کرونا. البته این گفتهها به اینترنت نسل پنجم محدود نمیشود و بسیاری از مردم حتی درباره نسل دوم و سوم و چهارم شبکه تلفن همراه و همچنین اینترنت بیسیم Wi-Fi نیز نظر مشابهی دارند. بنابراین اخباری که درباره خطرات نسل پنجم شبکه تلفن همراه طرح میشود، در عمل موضوع تازهای نیست. از تمام حواشی که بگذریم، حرکت دنیا به سمت مدرنیته و دیجیتال شدن، نیاز به ارتباط پرسرعت را افزایش میدهد. با گذر زمان و پیشرفته شدن تکنولوژی به کار رفته در شبکه های تلفن همراه، شاهد سهولت در برقرای ارتباطات از راه دور بودهایم.
به نقل از پایگاه خبری رندباز؛ سومین سایت 5G ایران توسط ایرانسل و در دانشکده برق دانشگاه تربیت مدرس تهران راهاندازی شد. این سایت، اولین سایت اینترنت 5G در فضای باز ایران است.
ایرانسل اولین اپراتوری است که اینترنت 5G، جدیدترین نسل شبکه تلفن همراه، را وارد کشور کرده است. نخستین سایت 5G کشور اول مردادماه امسال در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و دومین سایت در تاریخ ۷ مرداد در ساختمان مرکزی ایرانسل راهاندازه شدند. حال با تأسیس سومین سایت، دانشجویان و پژوهشگران دانشگاه تربیتمدرس در آزمایشگاه 5G میتوانند از نسل پنجم اینترنت استفاده کنند. همچنین کاربرانی که واجد گوشیهایی با قابلیت پشتیبانی از اینترنت 5G هستند نیز میتوانند از این اینترنت پرسرعت بهرهمند شوند.
مدیرعامل ایرانسل در مراسم امروز اعلام کرد که ایرانسل تفاهمنامهی سهجانبهای با دانشگاههای شهیدبهشتی و تربیتمدرس بهمنظور توسعهی کاربردهای فناوری نسل پنج امضا کرده است. بهگفتهی بیژن عباسیآرند: "نسل پنجم اینترنت ایرانسل مانند نسل چهارم، با تشکیل شبکهی سلولی اجرایی میشود. دلیل تأخیر ورود نسل پنجم اینترنت نسل پنجم به ایران علاوهبر تحریمها، تأخیر در ورود نسل ۳ و ۴ اینترنت به کشور باعث شد استقرار آنها طول بکشد و همین موضوع بر ورود نسل پنجم به ایران هم تأثیر گذاشته است. بااینحال تا سال ۱۴۰۲، باید ۱۰ درصد مشترکان به فناوری 5G دسترسی داشته باشند؛ بههمین دلیل، ایرانسل تمرکز خود را بر توسعهی این فناوری نهاده است."
مدیرعامل ایرانسل همچنین افزود: "نمونههای اولیهی مودمهای 5G ایرانسل ساخته شده و در حال گذراندن آزمایش هستند که این فرایند یک تا دو ماه طول میکشد و درنهایت، ارزیابیهای فنی روی آنها انجام میگیرد تا به سطح مناسبی برای عرضه به بازار برسند."
بیژن عباسیآرند دربارهی بهبود وضعیت اینترنت 5G برای عموم گفت: "مشکل بسیار مهم در گسترش اینترنت نسل پنج، بحث فیبر نوری است. زیرساخت فیبر نوری را در کشور باید تکمیل کنیم. در کنار فیبر موجود، خودمان هم فیبر میکشیم یا از فیبر شهرداری و دیگر سازمانها استفاده خواهیم کرد. وقتی این زیرساختها تکمیل شود، مشکلات دسترسی به اینترنت تا حد زیادی برطرف میشود."
منبع: سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز