واحد پردازش مرکزی
معرفی کلی CPU
معرفی کلی CPU – (واحد پردازش مرکزی)
CPU (واحد پردازش مرکزی) – که با نام پردازنده نیز شناخته میشود - یک مدار الکترونیکی است که میتواند برنامههای کامپیوتری را اجرا کند. کوچکتر شدن و استاندارسازی CPUها باعث شده موارد استفاده از آنها به چیزی فراتر از ابزارهای تخصصی محاسباتی تبدیل شود. امروزه این ریزپردازندههای مدرن در همه چیز، از اتومبیل ها گرفته تا تلفنهای همراه ظاهر می شوند.
هنگام بررسی عملکرد پردازندهها، "سرعت کلاک" یکی از مشخصههای اصلی به شمار میرود. سرعت کلاک همچنین مهمترین مشخصه در هر مدار همگام است (که با هرتز، کیلوهرتز، مگاهرتز یا گیگاهرتز اندازه گیری میشود). یک سیکل تک ساعته (که در ریزپردازندههای غیر جاسازی شده مدرن معمولاً کوتاهتر از یک نانو ثانیه است) بین یک حالت صفر و یکِ منطقی نوسان میکند.
در هر پردازندهای، جابهجا شدن یک کریستال با کریستالی دیگر، که با فرکانس دو برابر در نوسان است باعث میشود پردازنده عملکردی دوبرابر داشته باشد. این مسئله همچنین باعث می شود گرمای تلف شده تولیدی پردازنده نیز تقریبا دو برابر شود.
مهندسان سخت تلاش میکنند تا مرزهای معماری فعلی را جابجا کنند و دائماً در جستجوی روشهای جدیدی برای طراحی CPUهایی هستند که کمی سریعتر کار میکنند یا در هر ساعت از مقدار کمتری انرژی استفاده میکنند. این تلاش منجر به تولید پردازندههایی با دمای پایینتر میشود که میتوانند با سرعت کلاک بالاتری کار کنند.
دانشمندان همچنین به جستجو برای طراحیهای جدیدی ادامه میدهند که به پردازندهها اجازه بدهد با سرعت کلاکی معادل یا حتی کمتر از پردازنده های قدیمی کار کنند، با این تفاوت که توانایی تکمیل دستورالعملهای بیشتری را در هر چرخه ساعت داشته باشند.
تنها کاربرد سرعت کلاک یک پردازنده، ارائه ابزار مقایسه بین تراشههای رایانه در یک خانواده و نسل پردازنده است.
سرعت کلاک میتواند بسیار گمراه کننده باشد، زیرا میزان کاری که تراشههای رایانهای مختلف میتوانند در یک چرخه انجام بدهند با هم تفاوت میکند. هنگام مقایسه رایانههای مختلف یا خانوادههای پردازنده مختلف نباید از سرعت کلاک استفاده شود، بلکه باید از نوعی بنچمارک نرم افزاری استفاده کرد.
تلفنهای هوشمند مجهز به چیپ ستهای جاسازی شده پیشرفتهتری هستند که بسته به برنامه ریزی آنها، میتوانند کارهای مختلفی را انجام دهند.
عملکرد واحد پردازنده مرکزی، که در هسته یک چیپ ست قرار دارد، برای تجربه روزانه کاربران و عملکرد محاسباتی کلی تلفن هوشمند بسیار حیاتی است. افراد معمولا از سرعت کلاک پردازنده اصلی برای مقایسه عملکرد محصولات نهایی رقیب استفاده میکنند. اما همانطور که قبلاً اشاره کردیم، سرعت کلاکِ یک پردازنده فقط برای ارائه مقایسه عملکرد بین تراشههای رایانه در یک خانواده و نسل پردازنده مفید است. برای سایر اهداف استفاده از بنچمارکهای نرم افزاری برای تعیین عملکرد نسبی مناسبتر است.
منبع: سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز