سیم کارت چیست؟
معرفی کلی سیم کارت
تعریف سیم کارت
سیم کارت یا ماژول شناسایی، یک کارت هوشمند جداشونده برای گوشی موبایل است. یک سیم کارت همچنین اطلاعات لازم را برای شناسایی تلفن همراه در خود ذخیره کرده و شامل داده هایی برای رمزنگاری صوتی میباشد. این روش رمز گذاری شنود مکالمه های افراد را به جز در مواردی که پای یک شرکت مخابراتی در میان باشد، غیر ممکن میسازد.
به این ترتیب شناسه کاربری و شماره شخصی افراد به سیم کارت و نه به یک تلفن همراه گره میخورد. بدین ترتیب تبادل سیم کارتهای مشابه در تلفنهای همراه مختلف فراهم آورده میشود.
سیم کارت همچنین محل ذخیره سازی پیامهای کوتاه SMS و شماره مخاطبین نیز میباشد. سیم کارت های فعلی می توانند تا 250 جفت نام/شماره و تا 50 پیام کوتاه را ذخیره کنند اما، قادر به ذخیره سازی چند شماره برای یک مخاطب و یا سایر اطلاعات پیچیده نیستند. بنابراین اگر اطلاعات مخاطبین را از حافظه گوشی به سیم کارت کپی کنید، به ازای هر شماره مخاطب جدیدی ذخیره خواهد شد و سایر اطلاعات کنار گذاشته میشود.
سیم کارت های قابل تعویض در چهار اندازه استاندارد ارائه میشوند :
1.فول سایز (Full Size) :
85.6mm × 53.98mm × 0.76 mm
2.مینی سیم (Mini-SIM) :
25mm x 15mm x 0.76mm
3.میکرو سیم (Micro-SIM) :
15mm x 12mm x 0.76mm
4.نانو سیم (Nano-SIM) :
12.3mm × 8.8mm × 0.67mm
5.سیم کارت های eSIM تنها در یک اندازه ارائه میشوند :
6mm x 5mm x <1mm
و قابلیت جابجایی ندارند.
اولین سیم کارتِ فول سایز یا 1FF در سال 1991، به اندازه کارت اعتباری (85.60 میلیمتر × 53.98 میلیمتر × 0.76 میلی متر) بود. به دنبال آن در سال 1996 مینی سیم کارت یا2FF تولید شد که دارای ضخامت یکسانی با 1FF است اما 25 میلی متر طول و 15 میلی متر عرض دارد و برای جلوگیری از خطا و استفادۀ اشتباه یکی از گوشه های آن بریده شده است.بعد از آن در سال 2003، میکرو سیم کارت یا 3FF با ابعاد 15× 12 میلی متر ارائه شد.
در سال 2012 نانو سیم کارت یا 4FF معرفی شد که ابعاد آن 12.67 × 8.8 × 0.67 میلیمتر است. سیم کارت های نانو می توانند با استفاده از آداپتورها، با دستگاه های دارای slot مانند Micro-SIM(میکرو سیم) و Mini-SIM(مینی سیم) سازگار شوند. میکرو سیم کارت را می توان در اِسلات مینی سیم کارت با آداپتور نیز نصب کرد.
در سال 2016، eSIM ها یا همانگونه که رسمی تر شناخته می شوند eUICC ها معرفی شدند که عملکردی مشابه با عملکرد سیم کارت های قبل که قابل جابجایی بودند، دارند.
دو رمز عبور عددی با یک سیم کارت مرتبط هستند. یکی شماره شناسایی شخصی (PIN) است که کاربر هر بار که دستگاه را راه اندازی می کند (هربار که گوشی بعد از خاموش کردن یا خاموش شدن، روشن میشود) باید آن را وارد کند که این امر می تواند از طریق تنظیمات تلفن غیرفعال شود.
و دیگری هنگام وارد کردن شماره پین است ، کاربر فقط سه تلاش برای ورود دارد. اگر هر سه نادرست باشد، کارت قفل می شود و برای اینکه کارت مجدداً کار کند، باید یک PUK (کلید رفع انسداد شخصی) وارد شود. قبل از اینکه کارت برای همیشه قفل شود و غیرقابل استفاده شود، فقط ده بار تلاش برای وارد کردن PUK مجاز است.
منبع: سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز