X
پشت پرده مصرف حجم بسته های اینترنت | رندباز

حجم بسته‌های اینترنتی چگونه تمام میشوند

پشت پرده مصرف حجم بسته های اینترنت

تکنولوژی که در کنار جذابیت بی نظیرش هزینه های گاها سنگینی را نیز به همراه خواهد داشت. بنابراین دانستن میزان حجم داده ای که در طول روز یا هفته از آن استفاده می کنیم بسیار مهم خواهد بود...
تاریخ انتشار: 9 شهریور 1400

استفاده از اینترنت همراه، در بسیاری از کشورها یک روش معمول و کاربردی است. به دلیل همراه بودن این اینترنت در هر کجا از قطار و اتومبیل گرفته تا تعطیلات و محل کار و تجربه لذت بخش چک کردن ایمیل، تماشای ویدیوهای داغ یوتیوب و بازی های آنلاین و... میلیون ها انسان در جهان مبهوت این تکنولوژی هستند. تکنولوژی که در کنار جذابیت بی نظیرش هزینه های گاها سنگینی را نیز به همراه خواهد داشت. بنابراین دانستن میزان حجم داده ای که در طول روز یا هفته از آن استفاده می کنیم بسیار مهم خواهد بود.

اینترنت همراه اتصال بی سیم به سرویس اینترنت از طریق اپراتوری است که به دارندگان سیم کارت اجازه استفاده از خدمات را می دهد، به طور کلی این خدمات با استفاده از تکنولوژی 2G ، 3G و 4G ارائه و در دسترس مشترکین قرار می گیرد و مهمترین شرط در دسترس بودن اینترنت پرسرعت، فقط تحت پوشش شبکه بودن است.

در پورتال رسمی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، در بخش دارندگان پروانه، لیست دارندگان پروانه ارتباطات سیار کشور که خدمات اینترنت همراه را ارائه میکنند، موجود می باشد. این شرکت ها بر اساس نوع پروانه مجاز به ارائه خدمات تلفن همراه (MNO) و اپراتور مجازی تلفن همراه (MVNO) می باشند.

 

چگونگی مصرف حجم بسته های اینترنتی

 

دغدغه مشترکین برای اتمام زودهنگام بسته های اینترنت چقدر واقعی است؟ آیا گله کاربران از کاهش ناگهانی حجم بسته های اینترنت درست است ؟!

پیشرفت های چشمگیر تکنولوژی و دنیای فناوری باعث افزایش کیفیت تصاویر و ویدئوهای آنلاین گردیده است که در مصرف حجم اینترنت کاربران نقش اساسی دارد.افزایش حجم وب سایت ها، افزایش مصرف اینترنت اپلیکیشن ها و نرم افزارها و به روز رسانی خودکار و مکرر آنها در کنار افزایش کیفیت تصاویر و ویدیوهای مورد استفاده در شبکه های اجتماعی مختلف مانند اینستاگرام از مهمترین عوامل موثر بر افزایش میزان مصرف حجم اینترنت کاربران می باشد.

نکته مهمی که به غلط سبب ایجاد ابهام در بین کاربران گردیده است که محاسبه حجم بسته های اینترنتی از سوی اپراتورها به درستی صورت نمی گیرد. ولی لازم است که کاربران توجه داشته باشند که برخی کارها باعث مصرف ناخواسته و زیاد حجم اینترنت می شود که باید شناسایی شده و به طرز صحیحی مدیریت شود تا از مصرف بی رویه و هزینه سنگین آن کاست.

 

تعرفه خدمات ارائه شده

 

بر اساس مصوبه شماره 5-237 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در سال 95، سقف تعرفه هر کیلو بایت اینترنت برای سیم کارت های دائمی 0.4 ریال و برای سیم کارت های اعتباری 0.6 ریال تعیین شده است. با توجه به این مصوبه، تعرفه عادی سیم کارت های دائمی برای هر گیگابایت اینترنت 40 هزار ریال و برای خطوط اعتباری 630 هزار ریال می باشد. ولی اپراتورهای مختلف در جهت جذب مشتری و ترغیب کاربران به استفاده از خدمات آنها، معمولا بسته های تشویقی اینترنت با تخفیف مناسب در نظر می گیرند و از طریق مختلف آنها را در اختیار کاربران قرار می دهند.

لیست کامل بسته های اینترنت همراه در پورتال رسمی اپراتورها، اپلیکیشن ها و سایر پورتال های فروش موجود است و مشترکین می توانند از طریق شماره گیری کدهای دستوری بسته های اینترنتی مربوط به هر اپراتور را مشاهده و نسبت به خرید آنها اقدام کنند.

 

جدول کدهای دستوری مربوط به اپراتورهای ارتباطات سیار

 

اپراتور کد دستوری ( USSD )
شرکت ارتباط سیار ایران(همراه اول) # 100*و #1 *
شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل # 555 *
شرکت خدمات ارتباطی رایتل # 142*
شرکت توسعه ارتباطات همراه شاتل # 1* و # 7*
شرکت نگین ارتباطات آوا (آپتل) # 99 *
شرکت کیش سل پارس (سامان تل) # 9*
شرکت ارتباطات آرین تل # 1*3*6*

 

با توجه به این که بر اساس مصوبه شماره 1- 251 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات در سال 95، تعرفه ترافیک داده داخلی و بین الملل از هم تفکیک شده است و سقف تعرفه داده داخلی 50 درصد سقف تعرفه مصوب داده بین الملل تعیین شده است، اپراتورها موظف به رعایت تفاوت در حجم های خریداری شده از سوی کاربر می باشند، علاوه براین دارندگان پروانه نیز ملزم به تفکیک بسته های تعریف شده هستند.

 

منبع : سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز