نگاهی به وضعیت اینترنت اپراتورها در تابستان ۱۴۰۰
آخرین گزارش از وضعیت اینترنت اپراتورها در تابستان 1400
پیدایش اینترنت به دهه 1960 میلادی برای کارکردهای دفاعی در ایالات متحده آمریکا برمی گردد. خیلی زود این ایده با پروتکل های جدیدتر، به برخی نواحی فراتر از مرزهای ایالات متحده گسترش یافت، به طوری که در سالهای پایانی دهه 1970 برای ارتباط شبکه های مختلف با یکدیگر، آریانت به عنوان هسته اصلی انتخاب شد که در سال 1993 میلادی نام اینترنت روی این شبکه گسترده گذاشته شد.
تاریخچه اینترنت در ایران به سال 1371 در دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه گیلان بر می گردد که از طریق پروتکل UUCP برای رد و بدل کردن ایمیل با دنیای خارج به اینترنت وصل می شدند. با گذشت زمان کارکرد اینترنت بیشتر گشت و محبوبیت آن روز به روز افزایش پیدا کرد. اکنون که تقریبا 30 سال از آن روزها می گذرد، شاید بتوان گفت که تاثیر این فناوری در لایه های پنهان و آشکار زندگی شخصی و اجتماعی افراد بسیار فراتر از تصور همگان بوده است.
تاثیرات عمیق و پایدار این فناوری بر چگونگی زندگی ایرانیان و جذابیت های غیر قابل انکار این فناوری نوظهور،آنقدر زیاد بوده است که طی ده سال گذشته میزان رشد کاربران اینترنت در ایران، رتبه دوم منطقه خاورمیانه را از آن خود کرده است. این رشد که در مقابل جایگاه بسیار پایین ایران در منطقه در مورد میزان تامین پهنای باند اینترنت، می تواند بسیار تامل برانگیز و قابل توجه باشد.
آخرین گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از وضعیت توسعه اینترنت اپراتورهای تلفن همراه در کشور نیز نشان دهنده رشد قابل توجه مشترکین اینترنت همراه می باشد. بر اساس امار منتشر شده از این سازمان تعداد مشترکین اینترنت اپراتورها در سه ماهه دوم سال 1400 افزایش قابل ملاحظه ای داشته است که در مقایسه با آمارهای سه ماهه بهار 1400، این روند صعودی و قابل توجه می باشد.
براساس این گزارشات، از تعداد حدود 90 میلیون مشترک سیم کارت اینترنت، اپراتور همراه اول حدود 48 میلیون و 200 هزار سیم کارت، اپراتور ایرانسل حدود 38 میلیون و 100 هزار سیم کارت و اپراتور رایتل حدود 4 میلیون مشترک سیم کارت همراه اول کشور را دارا می باشند.
البته با توجه به دسترسی کاربران به سیم کارت های 3G و 4G، گزارش منتشر شده آمار تفکیکی اپراتورها را این گونه نشان می دهد: از 48 میلیون و 200 هزار سیم کارت همراه اول ،حدود 38 میلیون مشترک از سیم کارت 4G و 10 میلیون و 200 هزار مشترک سیم کارت 3G استفاده می کنند. از حدود 38 میلیون و 100 هزار سیم کارت ایرانسل نیز حدود 32 میلیون و 700 هزار مشترک سیم کارت 4G و حدود 5 میلیون و 400 هزار مشترک سیم کارت 3G وجود دارد و در نهایت از 4 میلیون مشترک سیم کارت رایتل حدود 3 میلیون و 300 هزار مشترک سیم کارت 4G و 700 هزار مشترک سیم کارت 3G موجود است.
این رده بندی با صدرنشینی همراه اول چه در تعداد مشترکین اینترنت و چه در تعداد سیم کارت های 4G ، نشان می دهد که همراه اول در جذب کاربر بسیار موفق عمل کرده است. هرچند که بر اساس گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، رشد 17 درصدی همراه اول در کنار رشد 3 درصدی ایرانسل و 3/0 ( سه دهم ) درصدی رایتل موید این موضوع است که همه اپراتورها در نیمه دوم سال جاری توانسته اند وضعیت خود را بهبود بخشیده و عملکرد بسیار خوبی داشته باشند.
نگاهی اجمالی به جدول منتشر شده نشان می دهد که بهبود وضعیت پهن باند های ثابت و سیار، قطعا در جذب مشترکین جدید نقش اساسی بازی خواهد کرد و لازم است که اپراتورها برای ارتقا جایگاه و کسب محبوبیت در این حیطه فعالیت مثمرثمر داشته باشند. استقبال بیشتر مردم از اینترنت 4G نیز از نکات بسیار مهم و تامل برانگیز این گزارش می باشد که به سادگی نباید از کنار آن گذشت.
منبع : سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز