X
افزایش 33 درصدی مشترکین رایتل | رندباز

بازگشت به اوج اپراتور رایتل

افزایش 33 درصدی مشترکین رایتل

در سال 1386 شرکت خدمات ارتباطی رایتل به عنوان سومین اپراتور سراسری تلفن همراه در کشور شروع به کار کرد که در همان بدو امر در خصوص نوع فعالیت های این اپراتور ابهامات زیادی وجود داشت و...
تاریخ انتشار: 21 آذر 1400

استقبال مردم از دستگاه های تلفن همراه و همگانی شدن این وسیله به ظاهر لوکس، نقش سیم کارت ها را در برقراری ارتباط بسیار پررنگ کرد و بازار خرید و فروش سیم کارت بیش از پیش رونق گرفت. از همان ابتدا اپراتور همراه اول به عنوان تنها اپراتور فعال در کشور، به تنهایی پاسخگوی نیاز مشترکین نبود و ورود ایرانسل به عنوان اپراتور دوم یک گام مهم و اساسی در جهت ارائه خدمات بهتر به مشترکین به شمار می رفت. با گذشت زمان این دو اپراتور با ارائه سیم کارت های دائمی و اعتباری توانستند اعتماد مشترکین را کسب کرده و به خوبی پاسخگوی نیاز بازار باشند.

سپس در سال 1386 شرکت خدمات ارتباطی رایتل به عنوان سومین اپراتور سراسری تلفن همراه در کشور شروع به کار کرد که در همان بدو امر در خصوص نوع فعالیت های این اپراتور ابهامات زیادی وجود داشت و ترس از عدم موفقیت این شرکت با وجود خدمات بسیار مفید و جامع همراه اول و ایرانسل وجود داشت. ترسی که با وجود حمایت های دولتی و تمهیدات زیاد، خیلی زود محقق شد و این اپراتور وابسته به تامین اجتماعی را با زبان 2 هزار میلیاردی مواجه کرد.

وضعیت نابسامان و به هم ریخته این اپراتور احتیاج به تغییرات اساسی و ایده های خلاقانه زیادی داشت که با تغییرات مدیریتی ایجاد شده در رایتل در سال 98، امید آن می رفت که شاهد وضعیت بهتر و رو به رشدی برای این شرکت باشیم. آنچه که از زمان مدیریت آقای یاسر رضاخواه از 11 آبان ماه 98 در این اپراتور با تکیه بر ایده های خلاقانه نیروی انسانی رخ داد، توانست خیلی زود مسیر پیشرفت را هموار ساخته و ظرف یک سال زیان انباشته را از 2 هزار میلیارد به هزار میلیارد برساند که انتظار می رود با عملیاتی شدن وعده ها و طراحی راهکارهای بهینه تا ابتدای سال آینده این عدد به صفر برسد.

قطعا تغییر مدیریت اپراتور رایتل نقش کلیدی و مهمی در این موفقیت داشته و مدیر عامل این اپراتور با تصمیمات درست و بجا توانسته مسیر موفقیت آن را هموار نماید. به همین خاطر  نشست اختصاصی با یاسر رضاخواه، مدیر عامل شرکت رایتل، برگزار شد که در اینجا به اختصار به آن می پردازیم.

پیشرفت چشمگیر رایتل در این بازه زمانی کوتاه و ورود این اپراتور به بورس که از مهمترین خبرهای روز دنیای فناوی به شمار می رود، کاملا نشان دهنده برون رفت رایتل از فضای ناکارآمد قبلی است و انتظار می رود که به زودی شاهد بازگشت این اپراتور به روزهای اوج و اقتدار باشیم. مدیر عامل رایتل در مورد برنامه های شرکت در دو سال گذشته که منجر به این موفقیت شده و از ضررهای بیشتر رایتل جلوگیری کرده چنین می گوید:

 

برای جبران هزینه ها و جلوگیری از ضرر چند اقدام اساسی صورت پذیرفته است:

در گام اول به دلیل پراکندگی سایت های رایتل در کل کشور و زیانده بودن بعضی از سایتها، قراردادهایی با اپراتورهای دیگر منعقد گردید تا علاوه براستفاده مشترک از کلیه خدمات آن اپراتورها، امکان برخورداری از اینترنت 4G نیز برای مشترک وجود داشته باشد.

در گام بعدی سایت ها را در نقاطی که تعداد مشترک و ترافیک شبکه بالا بود، قرار دادیم که این کار درآمد سایت را به میزان قابل توجهی افزایش داد. سپس بعد از جابجایی سایت های کم درآمد، منافع مالی حاصل صرف توسعه زیر ساخت ها گردید. این کار که بسیار موفقیت امیر بود، توانست سهم اپراتور رایتل را از 3 درصد جمعیت کشور به 4 درصد افزایش دهد.آقای یاسر رضاخواه در مورد گزارشهای مالی منتشر شده شرکت رایتل در کدال توضیح دادند که از کل درآمد شرکت در سال 99، 24 درصد ناشی اجاره فرکانس بوده و سایر درآمدها ناشی از درآمد عملیاتی مانند پیامک، فروش دیتا و ... است.

مدیر عامل رایتل ادامه داد :

 

ایرانسل و همراه اول از همان ابتدا فرکانس هایی دریافت کردند و تجهیزات لازم را از شرکت هایی مانند نوکیا، زیمنس، اریکسون و... تهیه کردند ولی ورود رایتل همزمان با اعمال تحریم های آمریکا بوده است که این اپراتور را با مشکلات بسیار زیادی مواجه کرد. افزایش قیمت دلار و محدود شدن وندورها به دو وندور چینی، رایتل را از توسعه بازداشت و از 10 هزار سایت برنامه ریزی شده فقط چهار هزار واحد تحقق یافت. در حالی که در همین بازه همراه اول توانست 30 هزار سایت مخابراتی و ایرانسل 17 هزار سایت را راه اندازی کنند. در این شرایط رایتل می توانست با استفاده نکردن از دارایی های کشور به همان حالت زیانده باقی بماند و یا با تعامل با اپراتورهای دیگر و استفاده از تجهیزات و فرکانس های بیشتر، ظرفیت جدید ایجاد کرده و درآمد خود را افزایش دهد.

ایشان با اشاره به این که همکاری اپراتورها در دنیا امری رایج و متداول است، بیان داشتند که این نوع همکاری در دنیا با اهداف اقتصادی صورت می پذیرد. در کشور ما نیز با توجه به مصوبه 245 کمیته تنظیم مقررات که ناظر بر اجاره فرکانس است، تعاملات هر اپراتور در چارچوب قوانین و با نظارت و تایید سازمان تنظیم مقررات کاملا شفاف و مشخص است. بنابراین هر اپراتوری که از نظر اقتصادی توجیه ندارد، براساس قوانین می تواند از فرکانس های اپراتور دیگر استفاده کند.

به گفته آقای رضاخواه با وجود آن که قیمت یک گیگ دیتا در بازار جهانی نسبت به 5 سال پیش ارزان تر شده، در ایران شرایط کاملا برعکس است. چرا که به دلیل سقوط ارزش پول ملی و فرسودگی تجهیزات نه تنها درآمد کفاف هزینه را نمی دهد بلکه امکان توسعه اپراتورها ( هزینه اپراتورها ارزی می باشد ) وجود نخواهد داشت. از نظر مدیر عامل رایتل، افزایش تعرفه در این شرایط نه تنها راه حل مناسبی نبوده، بلکه نارضایتی مشترک را نیز به همراه خواهد داشت. ایشان برای حل این معما به اپراتورها پیشنهاد دادند تا بیشتر از گذشته به سمت اشتراک زیرساخت ها رفته و با کاهش هزینه ها این حوزه را نجات دهند.

مدیرعامل رایتل با بیان این مطلب که هر اپراتوری که برای گرفتن پروانه اقدام می کند، حجمی از باندهای مختلف ( 900،1600،1800،2100 و 2600) را در اختیار می گیرد که باید متناسب با آن تجهیزات خریداری کند و بر اساس ظرفیت کار را شروع نماید. بنابراین فرکانس ها محدود بوده و در اختیار سازمان تنظیم مقررات و و زارت ارتباطات است. در حال حاضر نیز رایتل در تلاش است باند 3500 مگاهرتز برای 5G را راه اندازی کند.

 

رضاخواه که پیش از این گفته بود : " سال آینده را با افزایش درآمد رایتل و رضایت مندی مشتری پیش خواهیم برد" توانست با تلاش ها و برنامه ریزیهای جدید مشترکین رایتل را تا 33 درصد افزایش دهد. این تغییرات مثبت و صعودی در کنار اپراتورهای قدرتمندی مانند همراه اول بسیار حائز اهمیت است. در همین راستا آقای رضاخواه با حذف تبلیغات تلویزیونی و صرف هزینه چند صد میلیاردی این بخش به توسعه شبکه و زیرساخت در تلاش است تا تعرفه های این اپراتور را کاهش داده و قدرت این اپراتور را در فضای رقابتی سایر اپراتورها افزایش دهد و برای رسیدن به این مقصود برنامه های متنوع و کاربردی خواهد داشت.

 

منبع : سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز