X
بررسی علت سوختن سیم کارت | رندباز

دلیل اصلی سوختن سیم کارت چیست؟

بررسی علت سوختن سیم کارت

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که سیم کارت موبایلتان دچار مشکل شده باشد و شما واقعا ندانید مشکل چیست و چه باید بکنید ...
تاریخ انتشار: 7 شهریور 1401

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که سیم کارت موبایلتان دچار مشکل شده باشد و شما واقعا ندانید مشکل چیست و چه باید بکنید؟ در چنین شرایطی اولین پیش فرض می تواند سوخته شدن سیم کارت باشد!!! هر چند که این پاسخ در بعضی شرایط می تواند دست باشد، ولی مشکل عدم آنتن دهی می تواند دلایل مختلفی مانند مسدود شدن سیم کارت، عدم پوشش شبکه و ... داشته باشد.

در هر صورت بهتر است قبل از اقدام به هر کاری نسبت به سوختن سیم کارتتان مطمئن شوید برای این کار بهتر است تا با اصلی ترین دلایل سوختن سیم کارت آشنا باشید تا در صورت قرار گرفتن در شرایط مشابه بتوانید دلیل اصلی مشکل سیم کارتتان را تشخیص دهید.

 

در ابتدا لازم است بدانید سیم کارت چیست و چگونه کار می کند؟

سیم کارت یا"  Subscriber Identity Module " به صورت تحت اللفظی به معنای ماژول معرفی کننده مشترک می باشد؛ ولی در اصل یک قطعه الکترونیکی است که حاوی هویت مشترک، شماره شناسایی بین المللی سیم کارت و شماره اختصاصی مشترک ( شماره تلفن همراه ) می باشد. سیم کارت در واقع یک تراشه کارت است که هنگامی که در موبایل مشترک قرار می گیرد، می تواند منبع هوشمندی از ارتباطات متنوع و مختلف را شکل دهد.

اولین سیم کارت ها بسیار شبیه کارت های اعتباری دارای تراشه سیم کارتی بودند که امروزه هنوز از آنها استفاده می شود. با معرفی گوشی های هوشمند، درخواست ها برای تولید دستگاه های کوچکتر که دارای قدرت بیشتری باشند، افزایش یافت که بالطبع باعث تغییر در شکل و قابلیت های سیم کارت ها نیز گردید. در حال حاضر سیم کارت ها در ابعاد و اندازه های مختلفی مانند سیم کارت سایز کامل ( سایز معمولی )، سیم کارت میکرو و سیم کارت نانو عرضه و مورد استفاده قرار می گیرند.

با توجه به نقش بسیار پررنگ تلفن های همراه در شیوه زندگی و رفتار زندگی بشر، سیم کارت ها نیز از اهمیت فراوانی برخوردارند. زیرا سیم کارت ها جزء جدایی ناپذیر تلفن های همراه به شمار می آیند و بدون آنها انجام بسیاری از کارها سخت و مشکل خواهد شد، بنابراین سوختن یا مسدود شدن سیم کارت حتی برای چند روز می تواند شخص را دچار دردسر سازد.

 

نحوه تشخیص سیم کارت سوخته

اگر در موبایل خودتان سیم کارتتان به خوبی آنتن نمی دهد و شما فکر میکنید ممکن است سیم کارتتان سوخته باشد، بهترین روش این است که سیم کارتتان را بر روی یک گوشی هوشمند دیگر امتحان کنید تا مطمئن شوید که عیب از سیم کارتتان می باشد. اگر مطمئن شدید ایراد از سیم کارتتان است؛ می توانید با مراجعه به دفاتر امور مشترکین اپراتور خود، نسبت به رفع مشکل اقدام نمایید. البته امکان دارد در بعضی موارد سیم کارت از سوی اپراتور مسدود شده باشد و شما احتیاجی به تعویض سیم کارت نداشته باشید و تنها باید نسبت به رفع مسدودی آن اقدام نمایید. 

 

مهم ترین دلایل سوختن سیم کارت

سوختن سیم کارت تقریبا یک امر شایع می باشد و ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد، ولی در حالت کلی 4 دلیل اصلی برای سوختن سیم کارت وجود دارد که در اینجا به آن اشاره می کنیم:

 

1.     افتادن یا پرت شدن گوشی هوشمند یا سیم کارت در مایعات

اولین و شایع ترین دلیل سوختن سیم کارت، غوطه ور شدن سیم کارت در مایعات می باشد. این حالت ممکن است به خاطر افتادن گوشی هوشمند در آب و نفوذ آب به داخل آن باشد که باعث بروز مشکل در بخش های مختلف موبایل نیز می شود. هر چند که این مشکلات و آسیب ها در گوشی های هوشمند جدید که ضد آب میباشد، بسیار کمتر است ولی در هر صورت احتمال سوختن سیم کارت وجود دارد که تنها راه چاره؛ تعویض سیم کارت می باشد.

بنابراین اگر گوشی هوشمندتان در آب افتاد، بهتر است بلافاصله سیم کارت و مموری کارت آن را در بیاورید و با باز کردن بخش های مختلف گوشی، اجازه دهید تا کاملا خشک شوند. هر چند که خشک کردن گوشی هوشمند همیشه مفید و کاربردی نخواهد بود ولی در بعضی شرایط می تواند از بروز آسیب های جدی جلوگیری نماید.

 

2.     وارد کردن پین کد اشتباهی

درون سیم کارت های تلفن همراه ریز پردازنده ای به نام پین کد (  PIN ) وجود دارد که مسئولیت حفاظت از خط تلفن و امنیت سیم کارت را بر عهده دارد و برای هر بار راه اندازی سیم کارت باید از آن استفاده نمود. این کد که بر روی سند سیم کارت ثبت شده، قابل تغییر میباشد، ولی مشترک تنها 3 بار فرصت دارد تا آن را به درستی وارد نماید و در صورت وارد کردن شماره پین کد برای سه بار به صورت اشتباهی، سیم کارت می سوزد و لازم است مشترک به اپراتور مراجعه نماید تا مشکل را برطرف نماید.

کاربران دقت داشته باشند پین کد یک عدد بسیار حساس می باشد که با رمز موبایل فرق دارد، زیرا در صورت وارد کردن رمز اشتباه مشترک می تواند بعد از چند دقیقه دوباره رمز را امتحان نماید، ولی برای وارد کردن پین کد، کاربر تنها سه بار فرصت درست وارد کردن را خواهد داشت و در صورت مغایرت، گوشی غیر فعال خواهد شد.

 

3.     خوانده نشدن سیم کارت توسط موبایل

گاهی اوقات پیش می آید که سیم کارت روی موبایل باز نمی شود که اصطلاحا به آن خوانده نشدن سیم کارت توسط موبایل گفته می شود. در چنین شرایطی اگر باتری گوشی هوشمندتان شارژ دارد، این مورد می تواند به خاطر خراب بودن جای سیم کارت یا خود سیم کارت باشد. بنابراین بهتر است قبل از هر کاری مطمئن شوید که مشکل مربوط به گوشی هوشمندتان نمی باشد، پس با قرار دادن یک سیم کارت دیگر در گوشی از سالم بودن موبایلتان مطمئن شوید. اگر جای سیم کارت سالم بود، قطعا مشکل مربوط به سیم کارت بوده و شما می توانید با مراجعه به مراکز ارتباطی اپراتور مربوطه و تعویض سیم کارت مشکل را برطرف نمایید.

 

4.     قدیمی شدن سیم کارت

در سال های اخیر سیم کارت های قدیمی از سوی اپراتورها از دسترس خارج می شوند، تا مشترکینی که اقدام به تعویض سیم کارت ننموده اند، با مراجعه به دفاتر امور مشترکین نسبت به تعویض آنها اقدام نمایند. پس اگر هیچ کدام از مشکلات قبلی را نداشتید، تنها کافی است سیم کارت قدیمیتان را با یک سیم کارت جدید تعویض کنید و از مزایای آن لذت ببرید.

دقت داشته باشید، اگر سیم کارتتان تعویض شده و یا این که خیلی قدیمی نمی باشد، بهتر است ابتدا قاب گوشی را در بیاورید، زیرا در بسیاری موارد قاب گوشی جلوی آنتن دهی سیم کارت را می گیرد. 

 

 

منبع : سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز