اپراتور ایرانسل پیشتاز در ارائه اینترنت نسل پنجم
فناوری نسل پنجم ایرانسل
اپراتور ایرانسل به عنوان اپراتور پیشتاز در ارائه اینترنت نسل پنجم، با راه اندازی 106 سایت تجاری در فاصله کمتر از دو سال بیش از پیش به هدف بزرگ خود نزدیک شده است. راه اندازی 460 سایت تجاری 5G در سراسر کشور و ایجاد تحول دیجیتال در سبک زندگی و کسب و کار مشترکین یکی از مهم ترین اهداف ایرانسل می باشد که برای رسیدن به آن گام های اساسی و مهمی از سوی متخصصان و کارشناسان این اپراتور برداشته شده است.
شبکه نسل پنجم تلفن همراه یا همان 5G تازه ترین محصول تجاری صنعت ارتباطات در دنیا است که اینترنتی به مراتب هوشمندتر از نسل های قبلی را در اختیار کاربران قرار می دهد. به طور کلی استفاده از اینترنت 5G، اینترنت اشیا و ارتباطات پرشمار ماشینی را به بخشی از زندگی روزمره کاربران تبدیل خواهد کرد و همه عرصه های زندگی از تولید، صنعت، کشاورزی، دامداری، خدمات؛ آموزش آنلاین، دولت الکترونیک، پزشکی و فناوری های رباتیک را دچار تغییرات بنیادی خواهند کرد.
اپراتور ایرانسل از سال 95 مطالعه روی فناوری نسل پنجم را با همکاری مراکز دانشگاهی داخلی و شرکت های معتبر بین المللی آغاز کرد و توانست در 29 شهریور ماه سال 1396 نخستین بار در ایران ،نمونه ای از شبکه کامل 5G را در حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وقت، آزمایش کند. در حال حاضر اختصاص باند فرکانس 2300 مگاهرتز از سوی سازمان تنظیم مقررات رادیویی و به کارگیری ظرفیت و توانمندی متخصصان و فناوران داخلی در تولید تجهیزات 700 سایت تجاری آماده بهره برداری، امید برای تحقق هر چه سریعتر این فناوری و پوشش سراسری نسل پنجم اینترنت را تا حد زیادی بهبود بخشیده است.
فناوری 5G جوان ترین عضو خانواده ارتباطات موبایلی است که از سرعت بالاتر، پایداری بیشتر و ضریب تاخیر کمتری نسبت به نسل های قبلی تلفن همراه ( 1G، 2G، 3G ،4G )برخوردار است، توانسته تغییرات زیادی در حوزه های مختلف ایجاد کند؛ به طوری که تحولات ایجاد شده در حوزه های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی باعث ایجاد شهرهای هوشمند، خودروهای خودران، بهبود سلامت جامعه و افزایش تولید غذا در دنیا گردیده است.
بدون شک سرعت؛ مهم ترین تفاوت اینترنت 5G با نسل های قبلی می باشد که در ایران نیز همانند سایر نقاط جهان، رکورد جدیدی از سرعت اینترنت ثبت گردید. نخستین بار در اولین سایت 5G ایرانسل سرعت اینترنت به 1.5 گیگابایت برای دانلود رسید، چندی بعد ایرانسل رکورد جدید 3.3 گیگابایت بر ثانیه را ثبت نمود که خیلی زود این سرعت با رکورد 3.8 گیگابایت بر ثانیه جابجا گردید. بالاخره در تابستان 1400 ایرانسل اعلام کرد که در تست های سرعت در شبکه، سرعت دانلود نزدیک به 4 گیگابایت بر ثانیه می رسد، این رکورد در حالی ثبت شده است که در حال حاضر میانگین سرعت دانلود در کشور 24.31 مگابیت بر ثانیه می باشد.
کره جنوبی اولین کشوری بود که از این فناوری به صورت رسمی در جهان استفاده کرد و آن را در تاریخ 3 آوریل 2019 در اختیار شهروندان خود قرار داد. عربستان سعودی نیز در منطقه اولین کشوری است که اینترنت 5G را راه اندازی نمود. در کشور ما نیز این فناوری توسط ایرانسل راه اندازی شد و در اختیار مردم قرار گرفت.
درست است که پیشتازی این فناوری متعلق به اپراتور ایرانسل می باشد ولی اپراتورهای دیگر نیز از این میدان عقب نماندند و همراه اول راه اندازی سایت نسل پنجم تلفن همراه خود را در اسفند 99 در شهر مشهد کلید زد. مبین نت نیز در شهر تهران سایتی برای استفاده از خبرگزاری ایرنا و سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران راه اندازی کرد.
نکته حائز اهمیت این است که با وجود تلاش های فراوانی که در این زمینه از سوی اپراتورها انجام شده ولی هنوز این تکنولوژی در کشور فراگیر نشده و عملا شهر یا منطقه ای خاص در کشور تحت پوشش این فناوری برای استفاده عمومی وجود ندارد و منظور از مناطق تحت پوشش، همان پایگاه های محدود خدمات اینترنت 5G می باشد که دارندگان گوشی های هوشمندی که از فناوری 5G پشتیبانی می کنند، می توانند از آن بهره مند گردند.
قطعا تا پوشش سراسری اینترنت در ایران هنوز مسیری طولانی و پر پیچ وخمی را در پیش داریم که تحت تاثیر مسایل مهمی همچون هزینه هنگفت توسعه می باشد. البته موضوع اختصاص باندهای فرکانسی 5G نیز از چالش های دیگر فراگیر شدن این تکنولوژی در کشور می باشد.
منبع : سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز