X
شرایط تعویض سیم کارت در همراه اول و ایرانسل | رندباز

تعویض سیم کارت در اپراتورهای مختلف

شرایط تعویض سیم کارت در همراه اول و ایرانسل

تعویض سیم کارت در صورت معیوب شدن سیم کارت و یا وارد نمودن پین کد اشتباهی، امری ضروری است؛ زیرا این قطعه الکترونیکی که حاوی هویت مشترک..
تاریخ انتشار: 11 مرداد 1402

سیم کارت یا شناس کارت، کارتی هوشمند برای تلفن های همراه و ابزاری کاملا کاربردی برای ارتباط افراد با یکدیگر در دنیای مدرن امروزی می باشد. سیم کارت یا " Subscriber Identity Module " در واقع یک تراشه کارت است که وقتی در تلفن همراه مشترک قرار می گیرد، می تواند منبع هوشمندی از ارتباطات متنوع و مختلف را شکل دهد.

تعویض سیم کارت در صورت معیوب شدن سیم کارت و یا وارد نمودن پین کد اشتباهی، امری ضروری است؛ زیرا این قطعه الکترونیکی که حاوی هویت مشترک، شماره شناسایی بین المللی سیم کارت و شماره اختصاصی مشترک ( شماره تلفن همراه ) می باشد؛ در صورت عدم سرویس دهی به مشترک، می تواند مشکلات عدیده ای را برای کاربر به وجود آورد. به همین خاطر لازم است؛ در هنگام مشاهده پیغام Insert Simcard  یا Card rejected بلافاصله نسبت به رفع مشکل اقدام نمایید و با قرار دادن سیم کارت در یک گوشی هوشمند دیگر از سالم بودن سیم کارت مطمئن شوید. ولی اگر مشکل برطرف نشد و هم چنان این پیغام مشاهده می شود؛ در اسرع وقت نسبت به تعویض سیم کارت خود اقدام نمایید.

 

تعویض سیم کارت در اپراتورهای مختلف

به طور کلی سیم کارت ها می توانند به دلایل مختلفی دچار مشکل شده و از حالت سرویس دهی خارج شوند. در حال حاضر مهم ترین اپراتورهای فعال در کشور یعنی همراه اول و ایرانسل که از بیشترین تعداد مشترک سیم کارت دائمی و اعتباری برخوردارند، روش های متفاوتی را برای تعویض سیم کارت در نظر گرفته اند که در ادامه به آن اشاره می کنیم:

 

نحوه تعویض سیم کارت در اپراتور ایرانسل

ایرانسل به عنوان بزرگترین اپراتور دیجیتال در کشور با ارائه خدمات اینترنتی، اینترنت پرسرعت، خدمات خاص مکالمه و پیامک، یکی از محبوب ترین و پرطرفدارترین اپراتورهای فعال در کشور می باشد که برای تعویض سیم کارت شرایطی بسیار آسان و ساده برای مشترکین سیم کارت دائمی و اعتباری خود در نظر گرفته است.

روش های تعویض سیم کارت در اپراتور ایرانسل به شرح ذیل می باشد:

 

1.     مراجعه به سوپر اپلیکیشن ایرانسل من

در این روش مشترک سیم کارت دائمی ایرانسل یا سیم کارت اعتباری ایرانسل باید وارد حساب کاربری خود در وب سایت یا اپلیکیشن پرکاربرد ایرانسل من شده و در منوی پنل کاربری، وارد بخش تعویض سیم کارت شده و اطلاعات مربوط به سیم کارت قبلی که شامل شماره سیم کارت، شماره تلفن، کد پین و کد پوکه می شود را وارد نماید.

سپس باید در قسمت انتخاب سیم کارت جدید، سیم کارت جدید مورد نظر خود را انتخاب نموده و بعد از تائید نهایی، هزینه مربوط به تعویض سیم کارت را پرداخت نماید. بعد از انجام مراحل فوق، سیم کارت جدید به آدرس ثبت شده در پروفایل فرد ارسال خواهد شد.

 

2.     مراجعه به فروشگاه های ایرانسل

اگر مشترکین سیم کارت دائمی یا اعتباری ایرانسل امکان تعویض سیم کارت به صورت آنلاین را نداشته باشند، می توانند با مراجعه حضوری به یکی از فروشگاه های ایرانسل درخواست تعویض سیم کارت خود را ثبت نمایند. البته بهتر است مشترک به هنگام حضور، مدارک شناسایی معتبر به همراه سیم کارت فعال و اطلاعات مربوط به آن را به همراه داشته باشد.

بعد از ثبت درخواست و پرداخت هزینه تعویض سیم کارت، سیم کارت جدید به مشترک تحویل می گردد.

 

تعویض سیم کارت در اپراتور همراه اول

با توجه به این که تعویض سیم کارت این امکان را برای مشترک فراهم می سازد تا به سادگی از خدمات و امکانات جدید شبکه اپراتوری خود بهره مند گردد؛ اپراتور همراه اول به عنوان اولین اپراتور فعال در کشور که از بیشترین تعداد مشترک برخوردار است؛ این امکان را برای مشترکین سیم کارت دائمی و اعتباری خود ایجاد نموده است.

در اپراتور همراه اول به دلیل قیمت بالای سیم کارت دائمی این اپراتور خصوصا سیم کارت دائمی 0912، تعویض سیم کارت به صورت غیر حضوری مقدور نمی باشد و لازم است تا مشترک به صورت حضوری در فروشگاه های همراه اول حاضر شده و مدارک شناسایی معتبر را ارائه نماید. بنابراین مشترکین سیم کارت دائمی همراه اول و سیم کارت اعتباری همراه اول برای دریافت سیم کارت نسل چهارم یا یوسیم می توانند به روش های زیر نسبت به این کار اقدام نمایند:

·        مراجعه به فروشگاه های زنجیره ای همراه اول

·        مراکز تلفن ثابت

·        دفاتر خدمات ارتباطی ( دفاتر بخش خصوصی )

·        همراه یار ( سرویس خدمات در محل همراه اول )

 

مدارک لازم برای تعویض سیم کارت در اپراتور همراه اول

 به طور کلی مشترکین سیم کارت دائمی و اعتباری همراه اول در هنگام تعویض سیم کارت باید مدارک ذیل را به همراه داشته باشند:

·        حضور مالک تلفن همراه یا وکیلی قانونی او

·        تکمیل و امضای فرم درخواست

·        ارائه اصل و تصویر کارت ملی

·        ارائه اصل وکالت نامه و تصویر آن در صورت مراجعه وکیل قانونی

·        ارائه اصل قبض پرداختی دور آخر

البته مشترکینی که سیم کارت آنها قدیمی می باشد؛ می توانند جهت انجام تعویض سیم کارت بدون هزینه به یکی از دفاتر خدمات ارتباطی یا مراکز تلفن ثابت در تهران و ادارات مشترکین در سایر استان ها مراجعه نمایند.

 

نکات مهم قبل از تعویض سیم کارت

با توجه به این که بعد از تعویض سیم کارت امکان دارد اطلاعاتی که بر روی سیم کارت قبلی ثبت شده، از دست برود؛ لازم است مشترکین پیش از اقدام به تعویض سیم کارت به موارد زیر توجه داشته باشند:

·        انتقال شماره تلفن:

 برای حفظ شماره های قبلی مشترک باید از امکان پرتابل بودن شماره تلفن استفاده نماید. به همین خطر لازم است؛ به دقت راهنماییهای لازم در ای خصوص را دنبال نماید.

·        نگهداری از مخاطبین:

·        برای این که در هنگام تعویض سیم کارت، اطلاعات مخاطبین حفظ شود؛ لازم است مشترک از امکان پشتیبان گیری از مخاطبین استفاده نماید.

از نظر کارشناسان و متخصصان حوزه ارتباطات تعویض به موقع سیم کارت، امری بسیار حیاتی است که تاثیر بسیار زیادی بر عملکرد و فعالیت سیم کارت ها خواهد داشت. از نظر گریگوری لینسکو، کارشناس ارتباطات، طول عمر سیم کارت به طور متوسط 5 سال است که بهتر است؛ پس از آن کاربر نسبت به تعویض سیم کارت قدیمی با یک سیم کارت جدید اقدام نماید. بنابراین لازم است؛ کاربران عمر مفید سیم کارت را در نظر داشته و در بازه زمانی مناسب نسبت به این امر اقدام نمایند. 

 

منبع : سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز