X
نقش حافظه سیم کارت چیست؟ | رندباز

ظرفیت حافظه سیم کارت چقدر است؟

نقش حافظه سیم کارت چیست؟

سیم‌کارت تراشه ای الکترونیکی است که دستگاه موبایل را به شبکه مخابراتی متصل کرده و قابلیت ذخیره سازی اطلاعات را نیز دارد
تاریخ انتشار: 19تیر 1403

سیم‌کارت تراشه ای الکترونیکی است که دستگاه موبایل را به شبکه مخابراتی متصل کرده و قابلیت ذخیره سازی اطلاعات را نیز دارد.

سیم‌کارت وسیله ای برای اتصال دستگاه های موبایل به شبکه مخابراتی است که به شبکه تلفن همراه اجازه شناسایی مشترکین و احراز هویت را می دهد. این تراشه الکترونیکی علاوه بر نقش مهمی که در برقراری ارتباط دارد، اطلاعاتی نظیر شماره تلفن مخاطبین و کلیدهای احراز هویت را نیز در خود ذخیره می نماید. حافظه سیم‌کارت تاثیری در قیمت سیم‌کارت نداشته و قبل از خریدسیم کارت اطلاعی از مقدار حافظه سیم کارت وجود ندارد.

در این مطلب قصد داریم به بررسی حافظه سیمکارت و تکنولوژی به کار رفته در آن، محل قرارگیری حافظه سیم‌کارت، ظرفیت حافظه سیم کارت در انواع مختلف آن و عملکرد آن در ذخیره سازی داده ها بپردازیم.

 

حافظه سیم‌کارت کجا قرار دارد؟

حافظه سیم‌کارت بخشی است که اطلاعات مهمی نظیر شماره تلفن، پیامک ها، اطلاعات مخاطبین و کلیدهای احراز هویت برای اتصال به شبکه های مخابراتی را در خود ذخیره می نماید.

حافظه سیم‌کارت تراشه کوچکی است که در سینی کوچکی در کنار یا بالای موبایل قرار دارد.

امکان دسترسی به حافظه سیم‌کارت برای انتقال شماره تلفن و مخاطبین به دستگاه جدید همچنین خدمات مخابراتی وجود دارد که در مدیریت اطلاعات در دستگاه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

حافظه سیم‌کارت چه اطلاعاتی در خود ذخیره می کند؟

اطلاعاتی که حافظه سیم‌کارت ها ذخیره می کنند برای اتصال صحیح موبایل به شبکه های مخابراتی بسیار ضروری است. علاوه بر این اطلاعات پیامک ها و اطلاعات مخاطبین نیز توسط حافظه سیم‌کارت ذخیره می شود.

·        کلیدهای احراز هویت و اطلاعات شبکه: IMSI (شماره شناسایی بین المللی مشترک موبایل)، MCC (کد کشور موبایل)، MSIN (شماره شناسایی مشترک موبایل)

·        شماره تلفن مخاطبین: قابلیت ذخیره سازی 250 مخاطب

·        پیامک: قابلیت ذخیره سازی پیامک به تعداد محدود

 

عملکرد حافظه سیم‌کارت به چه صورت است؟

حافظه سیم‌کارت شامل مدارهای مجتمع (IC) است که از حافظه EEPROM  یاFlash  استفاده می نماید.

این حافظه جهت ذخیره سازی اطلاعات مهمی نظیر شماره مخاطبین، پیامک، شناسه بین المللی کارت (ICCID) و شماره بین المللی مشترکین تلفن همراه (IMSI) مورد استفاده قرار می گیرد.

سیم‌کارت به شبکه مخابراتی تلفن همراه اجازه می دهد مشترکین را شناسایی و احراز هویت نماید همچنین اطلاعاتی مانند شماره مرکز پیامک (SMSC) و نام سرویس دهنده (SPN) روی سیم‌کارت ذخیره می گردد.

برای مثال وقتی موبایل در حال رومینگ است، سیم‌کارت به صورت خودکار به شبکه های ترجیحی که توسط اپراتور تعیین شده اند، متصل می شود.

 

ظرفیت حافظه سیم‌کارت چقدر است؟

ظرفیت حافظه سیم‌کارت ها معمولا 8 کیلوبایت تا 256 کیلوبایت است.

حافظه سیم‌کارت محدود است و برای ذخیره سازی اطلاعات بیشتر از فضای ذخیره سازی داخلی موبایل یا سرویس های ابری استفاده می گردد.

 

آیا حافظه سیم‌کارت به نوع سیم‌کارت بستگی دارد؟

سیم‌کارت ها به 5 دسته تقسیم می شوند که از لحاظ کاربرد و حافظه با هم تفاوت دارند. سیم‌کارت ها به مرور زمان کوچکتر شده و از لحاظ ظرفیت حافظه نیز بهبود یافته اند.

§        سیم‌کارت تمام اندازه(Full-Size-SIM): بزرگترین نوع سیم‌کارت/ ظرفیت حافظه محدود: ذخیره 20 مخاطب و 5 پیامک

§        سیم‌کارت مینی(Mini-SIM): ابعاد 15*25 میلی متر/ 64 کیلوبایت حافظه: ذخیره 250 مخاطب

§        سیم‌کارت میکرو(Micro-SIM): ابعاد 12*15 میلی متر/ 64 کیلوبایت حافظه

§        سیم‌کارت نانو(Nano-SIM): 8.8*12.3 میلی متر/ 128 کیلوبایت حافظه: ذخیره 250 مخاطب

§        eSIM: حافظه فیزیکی ندارند و اطلاعات آن ها به صورت الکترونیکی مدیریت می شود.

eSIM نوعی سیم‌کارت دیجیتالی است که به صورت مستقیم روی مادربورد دستگاه نصب می شود و امکان تعویض اپراتور بدون نیاز به تعویض سیم‌کارت فیزیکی را فراهم می نماید.

حافظه سیم‌کارت درون تراشه کوچکی قرار دارد که اطلاعات مهمی برای اتصال موبایل به شبکه های مخابراتی را ذخیره می نماید. ظرفیت حافظه سیم‌کارت در سیم‌کارت های مختلف تفاوت دارد و برخی سیم‌کارت ها ممکن است تا 256 کیلوبایت ظرفیت داشته باشند. حافظه سیم‌کارت هیچ تاثیری بر قیمت سیم کارت نخواهد داشت.

 

منبع : سایت خرید و فروش سیم کارت رندباز